Veerman ontevreden in Volendam: "De trainer weet me te vinden"

12 november 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk Veerman weet dat het snel anders moet bij FC Volendam. De promovendus verloor zaterdagavond met 0-4 van FC Utrecht en sluit de eerste seizoenshelft af als hekkensluiter van de Eredivisie. De spits had zich zijn eigen terugkeer naar Volendam ook anders voorgesteld.

Veerman liet Utrecht afgelopen zomer achter zich om terug te keren naar Volendam. Daar kan hij onder trainer Wim Jonk niet rekenen op veel speeltijd. "We gaan het wel zien, het is nog een lang seizoen", aldus Veerman in gesprek met ESPN. "Op dit moment is het heel erg vervelend, maar we moeten nog een hele lange tijd. De koppen moeten weer heel snel dezelfde kant op. Ik heb het prima naar mijn zin, maar ik speel niet. Dat is uiteindelijk wat je wil."

Lees ook: Utrecht dendert door en duwt FC Volendam verder de ellende in

Jonk is niet tevreden over de prestaties van Veerman, die zelfs jongeling Lequincio Zeefuik voor zich moet dulden in de pikorde. Veerman weet niet wat zijn status is binnen de selectie. "Als de trainer iets met mij wil bespreken, dan kan hij me erg gemakkelijk vinden. Wij moeten ons met heel Volendam terug gaan knokken. Ook deze wedstrijd moeten we weer even terug gaan kijken op een kritische manier", erkende de spits na de 0-4 nederlaag.

Volendam moet aan de bak in 2023

Volendam pakte in de eerste seizoenshelft pas zes punten. De manschappen van Jonk wonnen een keer en speelden drie keer gelijk. Het verschil met de veilige vijftiende plek is momenteel zes punten, maar Vitesse heeft nog een wedstrijd tegoed. Jonk kan de komende anderhalve maand gebruiken om zijn ploeg op rails te zetten. Na het WK in Qatar begint Volendam de tweede seizoenshelft met een bezoekje aan concurrent SC Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen