Utrecht dendert door en duwt FC Volendam verder de ellende in

12 november 2022, 18:35   Bijgewerkt: 12 november 2022, 22:57

Met een 0-4 overwinning op FC Volendam gaat Utrecht de vakantie in als de nummer zeven van de Eredivisie.. De ploeg van Henk Fraser kwam na een kwartier op voorsprong via Taylor Booth, waarna er een apathische wedstrijd op gang kwam. Beide ploegen waren niet in staat om elkaar pijn te doen, totdat Bas Dost, Sander van de Streek en Can Bozdogan de wedstrijd in de slotfase beslisten.

Met een overwinning tegen de rode lantaarndrager wilde FC Utrecht de eerste seizoenshelft goed afsluiten. De ploeg van Henk Fraser begon matig aan de campagne, maar bezet inmiddels een plaats in de smalle subtop van de Eredivisie. FC Volendam begon juist goed, maar won sinds augustus geen enkele wedstrijd meer. Wegens het ontbreken van Robert Mühren (hersenschudding) mocht de 17-jarige Lequincio Zeefuik zijn basisdebuut maken bij de ploeg van Wim Jonk.

De 0-1 kregen de bezoekers door Derry Murkin in de schoot geworpen. De Engelse linksback schoof de bal zo in Utrechtse voeten, waarna Bas Dost een grote kans kreeg. Hij stuitte nog op de uitstekende Filip Stankovic, maar de rebound werd vervolgens kalm binnengeschoten door Booth. Vervolgens ontvouwde zich een matige wedstrijd, waarin beide ploegen bij vlagen moeite hadden om de bal naar dezelfde kleur te spelen. Kort voor rust probeerde de ploeg van Wim Jonk zich te onttrekken aan deze malaise en nam de dreiging van de Volendammers toe. De behendige Gaetano Oristanio leek kort voor rust een strafschop uit te lokken, maar al snel bleek dat de Italiaan net buiten het strafschopgebied neergehaald was. Ondanks dat zorgde hij wel de grootste kans voor de thuisploeg, maar zijn kopbal werd gekeerd door Sean Klaiber.

In de tweede helft nam Utrecht de teugels in handen, maar goed spel was in het Kras-stadion vaak ver te zoeken. Sommige spelers leken met hun hoofd reeds bij hun aanstaande vakantie, wat zich uitte in een gebrek aan concentratie, precisie en communicatie. Daishawn Redan schoof na een goede actie de bal naast, maar dat was het ook wel voor de bezoekers. Volendam leek ondertussen ook de kwaliteit de missen om het spelbeeld te veranderen. Er was weinig te beleven voor de Volendamse fans, die enkel konden opveren bij de invalbeurt van Henk Veerman.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Volendam: Filip Stankovic 6; Derry John Murkin 4,5, Damon Mirani 4, Xavier Mbuyamba 4, Brian Plat 5 (64. Benaissa Benamar 5); Carel Eiting 5, Gaetano Oristanio 6, Oskar Buur 3,5 (46. Walid Ould-Chikh 5); Ibrahim El Kadiri 5,5, Lequincio Zeefuik 4,5 (64. Henk Veerman 5), Bilal Ould-Chikh 5,5.

FC Utrecht: Vasilios Barkas 6,5; Mark van der Maarel 5,5, Modibo Saignan 6, Mike van der Hoorn 6, Sean Klaiber 6 (91. Hidde ter Avest -); Taylor Booth 6,5 (56. Othman Boussaid 6,5), Sander van de Streek 6 (91. Naoki Maeda -), Jens Toornstra 6 (91. Can Bozdogan -), Luuk Brouwers 5; Bas Dost 6, Daishawn Redan 4,5 (64,. Amin Younes 5,5).

Man of the Match: Taylor Booth

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen