Summerville slaat weer toe; Leeds verliest spektakelstuk bij Spurs

12 november 2022, 17:55

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van drie belangrijke punten. De grootmacht uit Londen sloot de eerste seizoenshelft goed af door in een spektakelstuk met 4-3 te winnen van Leeds United. Een doelpunt van smaakmaker Crysencio Summerville bleek niet genoeg voor de bezoekers.

Summerville laat zich de laatste weken zien namens Leeds en deed dat dus ook in Londen. Na tien minuten spelen opende hij de score door de bal hard in de korte hoek te schuiven. Voor de geboren Rotterdammer was dat zijn vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden. Harry Kane maakte de treffer van Summerville vervolgens ongedaan, maar Leeds ging alsnog met een voorsprong aan de thee. Rodrigo deelde vlak voor rust een aardige tik uit aan The Spurs, die in de tweede helft op fraaie wijze orde op zaken stelden.

Lees ook: Rentree Haaland helpt City niet: enorme uitglijder voor WK-break

Ben Davies was kort na het begin van de tweede helft al goed voor de gelijkmaker. Toch moest Tottenham weer in de achtervolging toen Rodrigo een kwartier voor tijd het uitvak weer liet ontploffen. Dat bleek echter niet voldoende. Rodrigo Bentancur liet zijn waarde voor de ploeg van manager Antonio Conte zien. Hij sloeg in de slotfase twee keer kort achter elkaar toe en bepaalde de eindtand op 4-3. Leeds verliet het veld uiteindelijk met tien man. Tyler Adams kreeg in de tweede helft namelijk nog zijn tweede gele kaart.

Liverpool - Southampton 3-1

Op Anfield was het vooral tijdens de eerste helft genieten voor de aanwezige toeschouwers. Roberto Firmino opende al na zes minuten de score en zo leek Liverpool op weg naar een ruime overwinning. De voorsprong bleek echter van korte duur, aangezien Ché Adams drie minuten later voor de gelijkmaker zorgde namens Southampton. De eindstand werd daarna nog voor de rust bepaald door een man. Darwin Núñez liet zich weer eens gelden en kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinner namens de ploeg van manager Jürgen Klopp.

Overige uitslagen

AFC Bournemouth - Everton 3-0

Nottingham Forest - Crystal Palace 1-0

West Ham United - Leicester City 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen