Frimpong met goed gevoel naar WK na belangrijke overwinning

12 november 2022, 17:25

Jeremie Frimpong meldt zich na het weekend met een overwinning op zak in Zeist. De rechtsback werd door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie van Oranje, maar moest zaterdagmiddag nog aan de bak in de Bundesliga. Er werd met 2-0 gewonnen van laagvlieger VfB Stuttgart.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2-0

Langzaam maar zeker neemt Bayer Leverkusen in Duitsland afstand van de degradatiezone. De ploeg van trainer Xabi Alonso, met Mitchel Bakker en WK-ganger Jeremie Frimpong in de basis, rekende voor eigen publiek af met VfB Stuttgart. In de BayArena kon men zeker spreken van een kelderkraker en Moussa Diaby opende na dertig minuten spelen de score namens Leverkusen. Nadat een doelpunt van Frimpong was afgekeurd, zorgde Jonathan Ta voor de beslissing. Hij maakte er diep in de tweede helft nog 2-0 van voor Leverkusen.

Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1-2

In tegenstelling tot Frimpong kreeg Micky van de Ven een belletje dat hij niet met Oranje naar het WK gaat. De verdediger blijft het echter goed doen bij zijn club VfL Wolfsburg, dat zaterdagmiddag met 1-2 wist te winnen op bezoek bij Hoffenheim. Van de Ven stond negentig minuten binnen de lijnen, maar kon de 1-0 van Christoph Baumgartner niet voorkomen. Na die tegenslag wist Wolfsburg de rug te rechten. Ozan Kabak hielp daarbij door een eigen doelpunt te maken. De winnende treffer kwam vervolgens van Ridle Baku: 1-2.

FC Augsburg - VfL Bochum 0-1

De entree van Thomas Letsch bij VfL Bochum is niet onopgemerkt gebleven. De Duitse trainer liet Vitesse eerder dit seizoen achter zich voor een avontuur bij de laagvlieger uit de Bundesliga. Hij kreeg als taak om Bochum zo snel mogelijk uit de gevarenzone te halen en heeft in die strijd weer punten gesprokkeld. Op bezoek bij het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw stapte Letsch als winnaar van het veld. Door een treffer van Christopher Antwi-Adjei werd het 0-1. Mergim Berisha miste namens Augsburg nog een strafschop.

Overige uitslagen

Hertha BSC - 1. FC Köln 2-0

Werder Bremen - RB Leizpig 1-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen