Rentree Haaland helpt City niet: enorme uitglijder voor WK-break

12 november 2022, 15:35

Manchester City heeft in de laatste wedstrijd voor de WK-break nog een gigantische uitglijder begaan. De nummer twee van de Premier League liet zich in eigen huis verrassen door nummer elf Brentford. Ivan Toney - die deze week ontbrak in de WK-selectie van Engeland - gaf het perfecte antwoord door zijn club met twee goals een 1-2 zege te bezorgen.

Dat terwijl the Citizens door de rentree van Erling Haaland ongetwijfeld hoopvol gestemd waren. Een week geleden deed hij al voor het eerst als invaller weer mee na zijn blessure, en was hij direct goed voor de winnende treffer tegen Fulham. Net als toen ging City ook nu tegen Brentford met een teleurstellende 1-1 op het scorebord de kleedkamer in. Ivan Toney - die deze week dus een teleurstelling te verwerken kreeg - kopte de bal na een kwartier spelen van dichtbij langs Ederson en zette Brentford dus zelfs op voorsprong.

Het antwoord kwam pas op slag van rust. Uit een hoekschop kwam de bal via Manuel Akanji terecht bij Phil Foden, die van achterin het strafschopgebied snoeihard raak schoot. Zo kwam City in ieder geval weer langszij en had het nog de gehele tweede helft om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat bleek echter lastiger dan gehoopt. City kreeg de nodige kansen en claimde meerdere penalty's (wat João Cancelo op geel kwam te staan voor een schwalbe), maar dat alles leverde geen winnende goal meer op.

Een laatste hoop voor City waren de liefst tien minuten extra tijd die werden gegeven. Hierin kreeg het ook nog grote mogelijkheden, maar dat gold aan de andere kant ook voor Brentford. In de 98e minuut ging het dan ook helemaal mis voor de topclub. Na een aanval van City voerden de bezoekers een perfecte counter uit. Het eindstation was - wederom - Toney, die met zijn tweede van de middag het drama voor de ploeg van Pep Guardiola compleet maakte. Op zijn 1-2 had City geen antwoord meer, waarmee het de aansluiting op koploper Arsenal voorlopig kwijt lijkt te zijn.

Nathan Aké

Dit alles gebeurde overigens zonder Oranje-international Nathan Aké. De verdediger maakte kort voor het WK geen deel uit van de wedstrijdselectie, omdat hij op het punt staat om vader te worden.