Bliksemvertrek: niet Kuyt, maar Janmaat stapt al snel op bij ADO

12 november 2022, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daryl Janmaat stapt vijf maanden na zijn aanstelling alweer op als technisch manager van ADO Den Haag. Dat werd door verschillende bronnen bevestigd aan het Algemeen Dagblad en Omroep West. Janmaat zou het niet eens zijn met de keuzes die binnen de club worden gemaakt.

De aanstelling van Janmaat als technisch manager was afgelopen zomer een verrassende. De 33-jarige Leidschendammer was pas net gestopt als voetballer van ADO, toen hij direct een belangrijke functie binnen de club aangeboden kreeg. Na de misgelopen promotie van afgelopen seizoen en met een nieuwe start onder trainer Dirk Kuyt stond hij direct voor een belangrijke transferzomer.

Daarin werd hem toegezegd dat hij door mensen binnen de club begeleid zou worden. In de praktijk kwam hier echter weinig van terecht. Janmaat voelde zich naar verluidt aan zijn lot overgelaten en mocht bovendien nauwelijks beslissingen nemen. Zijn invloed als technisch manager was volgens de krant 'nihil'. Ook de aankondiging van vorige week dat Henk van Stee Janmaat als 'buddy' zou gaan adviseren, kon een vertrek niet meer voorkomen.

Slechte resultaten

Het vertrek van Janmaat zal ongetwijfeld bijdragen aan de onrust die er dit seizoen toch al heerst in Den Haag. Met slechts zestien punten uit vijftien wedstrijden staat ADO op een teleurstellende zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De kritiek op trainer Kuyt neemt daardoor met de week toe, al liet hij na het 0-0 gelijkspel tegen Telstar van vrijdag zelf nog weten op de steun van de directie te rekenen.

Lees ook: Kuyt rekent op steun ADO-leiding: "Niks over een evaluatie gehoord"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen