Kuyt rekent op steun ADO-leiding: "Niks over een evaluatie gehoord"

12 november 2022, 10:40

Dirk Kuyt heeft het bij ADO Den Haag na vijftien wedstrijden nog altijd niet op de rit. Vrijdagavond wist de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie met een 0-0 gelijkspel tegen Telstar voor de vierde keer op rij niet te winnen. Hoewel de druk op de beginnend hoofdtrainer alleen maar toeneemt, zegt hij zelf nog altijd volop gesteund te worden door de clubleiding.

Zo sprak hij het verhaal dat er na de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen Roda JC, een evaluatie zal plaatsvinden tegen. "Ik heb helemaal niks over een evaluatie gehoord", antwoordde hij aan ESPN. "Ik voel alleen maar heel veel vertrouwen van de mensen die boven me staan. Dat werd me net nogmaals gezegd. Ik ben er ook niet echt mee bezig als ik eerlijk ben."

Overigens werd vrijdag nog een andere reden bekend waarom Kuyt mogelijk niet snel ontslagen zal worden. Zo onthulde John van Zweden bij Veronica Offside dat áls ADO besluit de trainer weg te sturen, de club hem liefst 600.000 euro mee zal moeten geven. "De kans dat ADO Kuyt gaat ontslaan, is in mijn ogen niet groot", zei Van Zweden dan ook. 

Lees ook: Dit zou ADO Den Haag Dirk Kuyt bij een ontslag moeten betalen

Gelijkspel tegen Telstar

Over het doelpuntloze gelijkspel tegen Telstar zei Kuyt dat ADO 'in een fase zit waarin niet veel dingen meezitten'. "Op basis van de eerste helft had ik het gevoel dat we de wedstrijd in de tweede helft konden pakken. We hadden Ricardo Kishna ook nog achter de hand. Maar door de rode kaart (van Amir Absalem, red.) heeft hij een halfuur achter de bal aan moeten rennen. Ik vond het heel zwaar gestraft, maar misschien kijk ik door een andere bril."

Lees ook: Zorgen Kuyt en ADO Den Haag na nieuwe domper nog groter

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ADO zit in een fase waarin niet veel dingen mee zitten? Wanneer is die fase begonnen? Vanaf wedstrijd 1?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vanaf wedstrijd 1........van het seizoen 2019/2020.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen