Lieve vrede in huize-Steijn wordt bewaard ondanks doelpunt Sem

11 november 2022, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam en FC Twente hebben in de strijd om plek vier de punten verdeeld. Op Het Kasteel eindigde deze subtopper in 1-1. In een weinig spectaculair eerste uur tussen de nummers vier en zes van de Eredivisie brak een Twents doelpunt de wedstrijd open. Alsof het zo moest zijn was Sem Steijn - de zoon van Sparta-coach Maurice Steijn - verantwoordelijk voor deze treffer. Vader Steijn hoefde niet lang te balen, want Arno Verschueren trok de stand al snel weer gelijk. Door deze puntendeling eindigde bij Sparta de reeks van vijf thuisoverwinningen op rij. 

Sparta haalde voorafgaand aan de wedstrijd opgelucht adem, want Vito van Crooij (blessure) en Joshua Kitolano (ziekte) waren twijfelgevallen. De sterkhouders misten nog geen enkele wedstrijd dit seizoen en verschenen uiteindelijk allebei aan de aftrap. Bij Twente ontbraken de geschorste aanvoerder Robin Pröpper en de geblesseerde Joshua Brenet. Deze defensieve krachten werden vervangen door Anass Salah-Eddine en Julio Pleguezuelo. 

Twente legde de thuisploeg in de openingsfase de wil op en gaf Sparta door hoge pressing amper adempauze. Dat was Sparta niet gewend op Het Kasteel, want de laatste vijf thuiswedstrijden won de ploeg van Maurice Steijn met doorgaans verzorgd en aanvallend voetbal. De Sparta-trainer zag dat FC Twente - met zijn zoon Sem in de basis - de bovenliggende partij was, maar de Tukkers stelden doelman Nick Olij niet op de proef. Verder dan wat nietige schoten van Vaclav Cerny kwam FC Twente niet en Sparta kon met de - inmiddels befaamde - indraaiende voorzet de Twentse achterhoede niet slechten. De ploegen in vorm stelden in de eerste helft dan ook ietwat teleur.

De tweede helft kroop Sparta wat meer uit hun schulp, maar na ruim een uur spelen bracht Sem Steijn het Sparta van zijn vader een flinke klap toe. Een tegendraads kopdoelpunt uit een fraaie voorzet van Ricky van Wolfswinkel was een fraai kunststukje van de jonge Steijn, die morgen zijn 21e verjaardag viert. Lang kon Twente niet van de 0-1 genieten, want het lukte invaller Mike Eerdhuijzen om ploeggenoot Arno Verschueren in scoringspositie te brengen. De Belg schoof de bal langs Lars Unnerstall en verschalkte daarmee de minst gepasseerde doelman van de Eredivisie. Het laatste deel van deze subtopper was vermakelijk, want beide ploegen trokken ten aanval.

Deze wedstrijd was voor beide ploegen de laatste wedstrijd dit kalenderjaar. Zowel Sparta als FC Twente zullen tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. De kans is groot dat na deze speelronde FC Twente de winterstop in zal gaan als nummer vier én Sparta op plek zes.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Nick Olij 6.5, Shurandy Sambo 6.5, Bart Vriends 6, Adil Auassar 6 (68. Mike Eerdhuijzen 7), Mica Pinto 6, Sven Mijnans 6.5, Joshua Kitolano 6.5, Arno Verschueren 7 (90. Dirk Abels -), Jeremy van Mullem 6 (68. Koki Saito 6), Vito van Crooij 6 en Tobias Lauritsen 6

FC Twente: Lars Unnerstall 6.5, Anass Salah-Eddine 6.5, Mees Hilgers 6.5, Julio Pleguezuelo 6.5, Gijs Smal 6, Ramiz Zerrouki 6, Sem Steijn 7, Michel Vlap 6, Vaclav Cerny 6.5 (64. Daan Rots 6), Ricky van Wolfswinkel 6.5 (81. Manfred Ugalde -) en Virgil Misidjan 6 (64. Denilho Cleonise 6)

Man of the Match: Sem Steijn

*Een speler moet minstens twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen