Van Gaal baart opzien: "Ik bedank de trainer van Club Brugge"

11 november 2022, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De 26-koppige WK-selectie van het Nederlands elftal is bekend. Waar Louis van Gaal slecht nieuws had voor Arnaut Danjuma, Brian Brobbey en Donyell Malen, daar heeft Noa Lang wél een uitnodiging ontvangen. Hoewel de aanvaller dit seizoen bij Club Brugge lang niet zo onomstreden en belangrijk is als in de voorgaande twee seizoenen, gaat hij 'gewoon' mee naar Qatar. Van Gaal ziet een opvallende rol weggelegd voor Lang en daarvoor bedankt de bondscoach de trainer van Club Brugge. 

Lang baarde na afloop van het vorige seizoen opzien door in een interview met Het Laatste Nieuws te stellen dat hij de Belgische competitie 'heet heeft gemaakt'. Bovendien verzekerde hij dat de Jupiler Pro League hem na de zomer niet meer terug zou zien. De oud-speler van Ajax hoopte op een mooie transfer naar een Europese topcompetitie, maar die kwam er niet. Tot overmaat van ramp raakte Lang al vroeg in het seizoen ook nog eens geblesseerd, waardoor hij ruim een maand aan de kant stond en de laatste interlands van Oranje in aanloop naar het WK moest laten schieten. 

Hoewel Lang inmiddels alweer een tijdje fit is, is hij bij Club Brugge niet zeker van een basisplaats. Sterker nog, hij stond in de competitie tot op heden pas drie keer in de basis. De aanvaller moet het vooral doen met invalbeurten. Daar zal Lang zelf van balen. Van Gaal verrassend genoeg niet. De bondscoach werd vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de WK-selectie van Lang. "Lang heeft altijd geleverd in het Nederlands elftal. Hij is een creatieve speler die een wedstrijd kan openbreken. En dat kan hij ook in korte tijd, dat heeft hij de laatste tijd bewezen. Want hij is tegenwoordig meer invaller en vanuit die rol kan hij het verschil maken. Daarvoor ben ik de trainer van Club Brugge dus dankbaar. Hij heeft mij die bevestiging gegeven."

Lang kwam dit seizoen vooralsnog vijftien keer in actie voor Club Brugge. Hij maakte drie doelpunten en verzorgde drie assists. Woensdagavond schoot hij zijn club nog hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde van het bekertoernooi. In het Nederlands elftal staat de teller momenteel op één treffer in vijf interlands. 

Lees ook: Van Gaal: "Noppert enige Oranje-keeper die nu in vorm is"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen