Dit zijn de dertien Nederlandse afvallers voor de WK-selectie

11 november 2022, 12:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hoge woord is er eindelijk uit. De Nederlandse selectie voor het WK is bekend. Voor 26 spelers is nu definitief bekend dat ze mee mogen naar Qatar. Voor de één zal dat verrassender zijn geweest dan de ander. Voor dertien spelers was de bekendmaking juist een teleurstelling. Zij zaten wel bij de voorselectie, maar haalden de definitieve groep uiteindelijk niet.

Jasper Cillessen was de eerste afvaller die vanochtend uitlekte. De ervaren keeper, in 2014 op het laatste Nederlandse WK nog eerste keus, barstte bij zijn club NEC in woede uit toen bekend werd dat hij tot de ongelukkigen behoort die de laatstse schifting niet overleefd hebben. Ook voor Mark Flekken had Van Gaal een teleurstellend bericht. De doelman van SC Freiburg hoorde vanochtend dat hij niet mee mag.

In de verdediging was er slecht nieuws voor Ajacied Devyne Rensch. Hij wordt de dupe van het selecteren van Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen). Diens teamgenoot Mitchel Bakker behoort echter tot de afvallers. Ook Micky van de Ven, die afgelopen week nog zijn eerste doelpunt voor VfL Wolfsburg liet aantekenen, wordt thuisgelaten. Dat geldt eveneens voor Sven Botman (Newcastle United) en Pascal Struijk (Leeds United).

Op het middenveld laat Louis van Gaal Ryan Gravenberch niet geheel verrassend thuis. De middenvelder maakt nauwelijks minuten bij Bayern München, en had achteraf wellicht beter een jaartje langer bij Ajax kunnen blijven. Ook Guus Til (PSV) werd vanochtend gebeld dat hij er niet bij zal zijn in Qatar, net als Jordy Clasie (AZ)

Van de aanvallers in de voorselectie was Brian Brobbey de eerst bekende afvaller van de dag. De Ajacied verloor de strijd om een plekje in de definitieve groep van Vincent Janssen. Ook voor Arnaut Danjuma (Villarreal) is geen plaats in de spelersgroep. Hij was lange tijd uitgeschakeld met een blessure. Ondanks zijn recente entree en eerste doelpunten van het seizoen gaat ook aan hem het WK in Qatar voorbij. De laatste aanvaller die de schifting niet overleefde is Donyell Malen van Borussia Dortmund, die de laatste weken weer veel speeltijd krijgt bij zijn club. Dat is echter niet voldoende gebleken voor een plaats bij de 26 van Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey had voor mij i.p.v. Weghorst gemogen, voor de rest kan ik er mee leven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen