'Van Gaal heeft goed nieuws voor Lang, ook Bijlow mag koffer pakken'

11 november 2022, 12:31   Bijgewerkt: 11 november 2022, 22:41

De persconferentie van Louis van Gaal over zijn WK-selectie moet nog beginnen, maar in aanloop naar dat moment is de 26-koppige spelersgroep die in Qatar een gooi gaat doen naar de wereldtitel al zo goed als bekend. Ook Justin Bijlow en Noa Lang lijken goed nieuws te horen hebben gekregen. Zij waren in september weliswaar niet van de partij, maar mogen desondanks hun koffers gaan pakken. 

Verschillende media, waaronder De Telegraaf en Voetbal International, meldden dat Van Gaal Lang heeft opgenomen in zijn selectie voor het mondiale eindtoernooi in Qatar. Dat nieuws is inmiddels bevestigd: de aanvaller van Club Brugge heeft inderdaad een uitnodiging ontvangen. Lang maakte vorig jaar zijn debuut in het Nederlands elftal en was in juni tijdens het Nations League-duel met Wales (3-2 winst) voor het eerst trefzeker in dienst van Oranje. Lang hoopte afgelopen zomer een mooie transfer te kunnen maken, maar is nog altijd speler van Club Brugge. Hoewel hij daar dit seizoen lang niet zo onomstreden en belangrijk is als in de voorgaande twee seizoenen, gaat hij dus wel mee naar Qatar. 

En dat geldt ook voor Bijlow. Van Gaal baarde in september nog opzien door Bijlow buiten zijn selectie voor de Nations League-duels met Polen en België te laten. De bondscoach vond de Feyenoord-doelman simpelweg niet goed keepen in de eerste maanden van het seizoen. Bijlow gaf zich echter niet zomaar verloren en was in de laatste weken ouderwets op dreef bij Feyenoord. Hij maakte vooral in het Europa League-duel met Lazio een uitstekende indruk. Mede dankzij een aantal goede reddingen van de goalie won Feyenoord met 1-0 en plaatste het zich als groepswinnaar voor de achtste finales van de Europa League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen