"Het WK komt te vroeg voor Brobbey, heeft nog weinig laten zien"

11 november 2022, 08:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vandaag maakt Louis van Gaal eindelijk zijn WK-selectie bekend. Na weken van speculeren horen de 39 spelers die in de voorselectie werden opgenomen eindelijk definitief of ze mee mogen naar Qatar. In De Telegraaf blikt een aantal oud-aanvallers van Oranje vooruit op de keuzes die de bondscoach voor de spitspositie te maken heeft.

Kees Kist speelde eind jaren '70 21 interlands voor Nederland, en heeft zijn twijfels bij Brian Brobbey. "Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey", vindt de oud-speler van onder meer AZ en Paris Saint-Germain, "die heeft nog weinig laten zien". Als Van Gaal een afweging tussen Brobbey en Vincent Janssen zou moeten maken, dan zou Kist voor die tweede kiezen: "Dat is een spits met wie je ook andere systemen kan spelen."

Roy Makaay is het niet met Kist eens. Hij zou Brobbey wél meenemen naar Qatar. "Hij heeft bepaalde kwaliteiten, is sterk en kan ook als aanspeelpunt fungeren", analyseert de assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC. Hij is daarin echter de enige, want ook Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk verkiezen Janssen boven Brobbey. "Brobbey heeft meer diepgang en kan echt oorlog maken in de zestien, maar mijn keuze valt toch op Janssen, omdat hij meer ervaring heeft én bovendien goed in vorm is bij Royal Antwerp FC", motiveert Mulder zijn keuze.

Alle vier zijn het er overigens over eens dat Oranje in Qatar voorin vooral afhankelijk is van FC Barcelona-aanvaller Memphis. "Het lijkt me wel belangrijk dat hij al in de groepsfase in actie gaat komen en dat hij niet uit de wind wordt gehouden tot de knock-outfase", vindt Mulder. "Zo werkt dat niet op een toernooi." Het is nog maar de vraag of Memphis er vanaf de eerste wedstrijd bij kan zijn. Sinds de laatste interlandperiode in september, waarin hij geblesseerd raakte, heeft hij geen minuut kunnen spelen voor zijn club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vincent jansen scoort geen moer man..waar gaat hij nou topscorere worden..brobbel had al topscorer moeten zijn van de ere divisie hij is jong speelt bij ajax maaar kudus die bij ten hag geen plek kreeg kreeg bij schreuder de voorkeur en verkanlt de champions league..maarja brobbey of janssen met beide win je de finale niet denk ik

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen