Feyenoord klimt dankzij matchwinner Hartman over Ajax heen

10 november 2022, 21:59   Bijgewerkt: 11 november 2022, 07:59

Feyenoord heeft donderdagavond een minimale zege weten te boeken op SC Cambuur (1-0). In een wedstrijd waarin het tempo laag lag en er niet veel grote kansen waren waar te nemen, kroonde Quilindschy Hartman zich met zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rotterdammers tot matchwinner. Dankzij de overwinning klimt Feyenoord over Ajax heen op de ranglijst en bezet het de gedeelde eerste plaats in de Eredivisie, samen met PSV.

Cambuur pakte nog nooit de drie punten in De Kuip en ook vanavond werd het direct duidelijk dat er geen historische overwinning geboekt zou worden. Na vier minuten was het namelijk Hartman die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong schoot. De jonge linksachter krijgt de laatste weken steeds meer kansen van Slot en betaalde dat vertrouwen uit met een snel doelpunt.

Het leek het begin van een doelpuntrijke wedstrijd, maar zoals wel vaker dit seizoen vergat Feyenoord de score uit te breiden. Er werden grote kansen gecreëerd, maar telkens gingen ze er net niet in. David Háncko kopte op de paal en de kopbal Igor Paixão ging recht op doelman João Virginia af. Het tempo zwakte vervolgens wat af door de snelle voorsprong en in de blessuretijd van de eerste helft moesten de Rotterdammers nog even goed bij de les zijn toen Cambuur even aandrong met twee goede hoekschoppen. Feyenoord kwam er ongeschonden vanaf en zocht met een magere 1-0 voorsprong op zak de kleedkamers op.

In de tweede helft begon Feyenoord weer nadrukkelijk te zoeken naar de 2-0. Aangezien Cambuur gedurende de minuten vorderden meer risico ging nemen, kwam er meer ruimte voor de Rotterdamse aanval. Het resulteerde in een enorme kans voor invaller Santiago Giménez, maar net als zijn collega Danilo kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Hierdoor bleef Cambuur in de wedstrijd. Tegelijkertijd was het ook een wedstrijd vol schwalbes. Veel spelers van beide teams zochten snel de grasmat op en dat leverde uiteindelijk ook de nodige opstootjes op, waardoor scheidsrechter Jeroen Manschot wat kaarten ging uitdelen.

Met nog tien minuten op de klok besloot Pascal Bosschaart om aanvallend te wisselen om zo nog wat te forceren en hierdoor kreeg de uitploeg ook zeker kansen. Justin Bijlow moest een paar keer reddend optreden na inzetten van Michael Breij en Felix Mambimbi. Toch bleek de openingstreffer van Hartman uiteindelijk voldoende voor Feyenoord om de drie punten binnen te slepen. Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan, zijn de Rotterdammers nu terug te vinden op de tweede plaats in de Eredivisie, met een gelijk aantal punten als koploper PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen