Nederlands elftal nodigt arbeidsmigranten Qatar uit op training

11 november 2022, 08:04

Het Nederlands elftal gaat volgende week een groep arbeidsmigranten ontmoeten in Qatar in aanloop naar het WK. Dat heeft de KNVB donderdagavond bekend gemaakt via de officiële kanalen. Volgens de voetbalbond wil Oranje door deze actie extra aandacht vragen voor de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar.

De ontmoeting zal op 17 november plaatsvinden en is georganiseerd door een samenwerking tussen de KNVB en de FIFA. Van de groep van twintig arbeidsmigranten zouden de meesten ook hebben meegewerkt aan de stadionbouw in Qatar. De groep mannen zal in gesprek gaan met spelers van het Nederlands elftal en met de pers en zal naar verwachting ook kort deelnemen aan de training.

De afgelopen jaren is er in toenemende mate veel kritiek geweest op de werkomstandigheden voor de arbeidsmigranten in Qatar. Volgens een onderzoek van het Engelse blad The Guardian zouden naar schatting namelijk zo'n 6.500 personen om zijn gekomen bij de bouw van de stadions voor het WK voetbal. Meerdere landen hebben daardoor al verschillende acties aangekondigd om de situatie van de werkers aan het licht te brengen.

Van Gaal reageert

Louis van Gaal geeft op de website van de KNVB toelichting over de geplande ontmoeting. "We gaan in de eerste plaats naar Qatar om wereldkampioen te worden, maar we kijken natuurlijk verder dan alleen voetbal", aldus de bondscoach. "We hebben ons in de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren laten bijpraten over de omstandigheden in Qatar. Als team vinden we het belangrijk de mensen om wie het gaat te ontmoeten. We nodigen ze daarom op onze training uit om ze ook een mooie herinnering mee te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dit wordt een zorgvuldig uitgekozen groepje, waar geen negatief woord uit komt. schijnvertoning dus.

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat er niemand komt en waarom zouden ze ook, matig elftal met een narcist als trainer.

janj
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hypocriete actie. Boycotten dat WK. Toch gaan: hoop dat je er snel mogelijk uit vliegt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen