Woede bij kamp Karsdorp, Mourinho krijgt kritiek te verwerken

10 november 2022, 20:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Italië is er veel commotie ontstaan over de verhoudingen tussen Rick Karsdorp en trainer José Mourinho bij AS Roma. Na afloop van het gelijkspel tegen Sassuolo (1-1) liet de Portugese oefenmeester zich namelijk woedend oud over één speler binnen de selectie van de Romeinen, en volgens Italiaanse media zou dit over Karsdorp gaan. Het management van de speler heeft inmiddels gereageerd op de uitspraken van de trainer.

Mourinho liet na afloop van de wedstrijd gisteravond weten dat de houding van één speler hem niet beviel. "Van de zestien spelers die in actie kwamen, was ik tevreden over vijftien van hen. De andere speler, ik zal niet zeggen wie dat is, heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij in januari een nieuwe club kan zoeken." Verschillende media platformen meldden vervolgens dat Karsdorp de gegadigde zou zijn om te vertrekken.

Johan Henkes van H2 Agency, zaakwaarnemer van de Nederlandse rechtsback, heeft inmiddels gereageerd op de bijzonder harde woorden. "We zijn verbaasd over de uitspraken van Mourinho, die wijzen naar Rick. Zónder dat Mourinho of AS Roma de naam van Rick heeft genoemd. We willen uitleg van de club over de woorden van de trainer, en de wijze waarop hij dat heeft gedaan", aldus Henkes tegen de NOS. De zaakwaarnemer vindt ook dat er een gebrek van respect blijkt uit de woorden van de trainer. "Zo ga je niet om met een speler die al vijf jaar voor AS Roma speelt." Vorig seizoen was Karsdorp nog een vaste waarde in het elftal van Mourinho, dat Feyenoord versloeg in de finale van de Conference League. Dit seizoen kwam de oud-Feyenoorder tot dusver tot negen wedstrijden in de Seria A voor de Romeinen.

Karsdorp kan de deur niet uit

Ook Walter Sabatini, die tussen 2011 en 2016 verantwoordelijk was als algemeen directeur bij AS Roma, heeft zich kritisch uitgelaten over de woorden van Mourinho. "Ik denk niet dat Karsdorp nu nog de deur uit kan om rustig te gaan winkelen in Rome. Mourinho's woorden gingen ver, met extreem taalgebruik. We hebben het over voetbal. Ik wil de wedstrijd graag nog terugkijken om te begrijpen wat Mourinho precies bedoelde. Fouten horen bij het spel. Je kan niet spreken van verraad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen