Hummels: "Eén van de grootste teleurstellingen van mijn carrière"

10 november 2022, 14:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mats Hummels (33) is één van de prominentste afvallers in de Duitse WK-selectie. Bondscoach Hansi Flick heeft in zijn spelersgroep geen plaats voor de verdediger, die dit seizoen in goede vorm verkeert bij zijn club Borussia Dortmund. Op Instagram heeft Hummels inmiddels gereageerd op het besluit van de trainer. 

'Het zal niet verrassend zijn dat dit één van de grootste teleurstellingen van mijn carriere is', schrijft Hummels bij het bericht. De verdediger, die in zijn loopbaan zowel twee keer bij zijn huidige club als Bayern München onder contract stond.

Hummels zal in november en december slechts als supporter voor de televisie zitten als Duitsland het in de groepsfase opneemt tegen Spanje, Japan en Costa Rica. De 76-voudig international was op het gewonnen WK van 2014 in zes van de zeven wedstrijden van de partij. Alleen het achtste finale-duel tegen Algerije moest hij wegens griep aan zich voorbij laten gaan.

Groot verloop

In tegenstelling tot Hummels werd Mario Götze wél geselecteerd voor het toernooi in Qatar. Daarmee komt het totaal aantal spelers dat acht jaar na de wereldtitel in Brazilië nog altijd deelt uitmaakt van Die Mannschaft op slechts vier. Behalve Götze waren ook Manuel Neuer, Thomas Müller en Matthias Ginter destijds van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen