Mourinho keihard: "Karsdorp kan in januari andere club zoeken"

10 november 2022, 10:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Roma speelde woensdagavond met 1-1 gelijk bij Sassuolo. De ploeg van José Mourinho kwam nog wel op voorsprong, maar zag de thuisclub terugkomen en liep daardoor de derde plaats in de Serie A mis. Oud-Feyenoorder Rick Karsdorp kreeg er na afloop flink van langs van zijn trainer.

"Het spijt me dat de ploeg is verraden door de houding van een onprofessionele speler", zei de Portugese trainer na de wedstrijd, zonder daarbij overigens expliciet de naam van Karsdorp te noemen. Italiaanse media weten echter zeker dat het om de Nederlander gaat. Volgens de kranten viel Mourinho Karsdorp na afloop van het duel in de kleedkamer ten overstaan van zijn medespelers keihard aan.

"Ik heb tegen de speler in kwestie gezegd dat hij in januari naar een nieuwe club mag zoeken", vertelde Mourinho daarnaast. Als dat klopt dan komt er begin volgend jaar na vijf en een half jaar een voorlopig einde aan het dienstverband van Karsdorp bij de Romeinse club, die juist veel speeltijd kreeg nadat hij in het seizoen 2019-2020 nog was verhuurd aan Feyenoord.

Uit beeld bij Oranje

Karsdorp speelde tot op heden 91 competitiewedstrijden voor AS Roma. Hij wist daarin één keer te scoren en gaf daarin bovendien acht assists. Vorig seizoen was hij nog basisspeler in de finale van de Conference League, waarin hij met de Romeinse club uitgerekend van Feyenoord won. Desondanks raakte hij in zijn Italiaanse jaren uit beeld bij het Nederlands elftal. Sinds maart 2017 werd de drievoudig international niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen