Pérez schrikt: "De lat is bij Ajax wel omlaag gegaan, hè?"

10 november 2022, 07:49

Kenneth Pérez heeft met gefronste wenkbrauwen geluisterd naar het interview dat Alfred Schreuder na afloop van de remise van Ajax tegen Vitesse heeft gegeven. De trainer toonde zich in gesprek met ESPN uiteraard teleurgesteld over het resultaat, maar relativeerde het puntenverlies door te benoemen dat zijn ploeg veel kansen creëerde en het met de drive ook wel goed zat.

"De lat is bij Ajax wel omlaag gegaan, hè?", zegt Pérez na het beluisteren van het interview. "Als ik de trainer zo hoor, dan is hij best wel tevreden. Hij vindt dat Ajax ten opzichte van zondag zeer goed gespeeld heeft, maar je speelt wel tegen een heel andere tegenstander, die Ajax de bal veel meer laat hebben. Uiteraard was er in de tweede helft de wil om er iets van te maken. De spelers voelden van: shit, het glipt zo uit onze handen."

Dat Schreuder niet kritischer was na de zoveelste domper in de afgelopen maanden, baart Pérez zorgen. "Ik schrik wel een beetje van waar de lat ligt. We zijn gewend dat Ajax de lat altijd héél hoog legt, soms ook onrealistisch hoog. Maar als je de lat steeds lager legt… De spelers krijgen dit ook allemaal mee. Zij denken nu dat zij het best wel behoorlijk hebben gedaan, terwijl dit toch onacceptabel is?"

Ajax loste tegen Vitesse liefst 34 schoten, waarvan acht op doel. Aan de kansen lat het dus niet. "Ik weet dat Ajax pech heeft gehad, maar op het scorebord staat het resultaat: 2-2. In de slotfase kreeg Vitesse nog de allerbeste kansen", vervolgt Pérez, die nogmaals zijn verbazing uit over de uitspraken van Schreuder. "Dit is Ajax, de club met de allergrootste begroting. Mag je af en toe de bovenliggende partij zijn?"

Lees ookWitte zakdoekjes bij Ajax: 'Het voetbal is niet om aan te gluren'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Corrie Sprenkeling
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is goed, niet vergeten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen