Schreuder ontkent 'ruzie' met Blind: "Helemaal niet gevraagd"

9 november 2022, 23:36

Er is geen sprake van onenigheid tussen Alfred Schreuder en Daley Blind. Dat heeft de oefenmeester tijdens de persconferentie na afloop van Ajax-Vitesse (2-2) laten weten. De verdediger zou afgelopen weekend hebben geweigerd in te vallen tegen PSV, maar zijn trainer ontkent dat stellig.

"Dat is absoluut onzin", reageert Schreuder op de vraag of Blind inderdaad het veld niet in wilde tegen PSV, zoals Valentijn Driessen suggereerde bij Vandaag Inside. "Ik heb hem helemaal niet gevraagd om in te vallen, dus hij kan helemaal geen 'nee' gezegd hebben", vervolgt Schreuder.

Blind was tegen de Arnhemmers desondanks opnieuw geen basisspeler in het elftal van de regerend landskampioen. Pas na een uur spelen bracht Schreuder de linksback voor Owen Wijndal, die hem eerder in het Champions League-duel bij Rangers FC ook al uit de basis had verdreven. Blind leverde vervolgens de assist waaruit Lorenzo Lucca Ajax een punt bezorgde.

De laatste weken was er veel kritiek op het spel van Blind, die desondanks zeker lijkt van een plaats bij de selectie van het Nederlands elftal. Aanstaande vrijdag maakt Louis van Gaal zijn definitieve spelersgroep die meegaat naar Qatar bekend. Blind is bij Oranje onomstreden, en wordt op het WK over het algemeen als bassispeler verwacht. De 32-jarige verdediger speelde inmiddels 94 interlands voor Nederland, waarin hij twee keer tot scoren kwam. Op het laatste WK waaraan Oranje deelnam, in 2014, leverde hij de assist waaruit Robin van Persie Nederland naast regerend Wereldkampioen Spanje kopte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me oprecht af hoe deze besluitvorming bij Schreuder is gegaan. Ik krijg namelijk het idee dat het was: er is zo veel in de media gezeurd, dan zet ik 'm er maar eens naast en we kijken wel wat het wordt. Terwijl je volgens mij moet kijken hoe je hem wel en niet kunt gebruiken. In een wedstrijd tegen Napoli, zeker toen je al wist dat je daar niet per se als Ajax het spel kunt maken, moet je defensiever sterker staan en is Blind in een 4-3-3 niet (meer) de juiste keus. Maar als je als Ajax wel kan verwachten dat je het initiatief hebt, zoals tegen Vitesse, of als je met 3 centrale verdedigers speelt, zoals Oranje, kun je Blind juist wel goed gebruiken. Heeft Schreuder die afweging gemaakt? Neemt hij mee wie de tegenstander is? Overweegt hij 3-2-3-2 (of hoe je het ook maar noemt) te spelen? Als je dat namelijk doet kun je het volgens mij ook aan Blind veel beter uitleggen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen