League Cup: City en Liverpool door, Arsenal uitgeschakeld

9 november 2022, 23:24

Manchester City heeft in de derde ronde van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland, afgerekend met Chelsea. Beide teams stuurden met het oog op het drukke programma én het naderende WK een aantal reserves het veld in. Zo mocht bij Chelsea doelman Edouard Mendy, die zijn basisplaats dit seizoen is kwijtgeraakt aan Kepa, weer eens starten. Hij neemt het over anderhalve week met Senegal op tegen het Nederlands elftal in de eerste groepswedstrijd in Qatar. Mede dankzij een schitterende vrije trap van Riyad Mahrez won City het duel met 2-0. Nathan Aké viel in de slotfase nog in bij Manchester City, terwijl Hakim Ziyech weer eens  een basisplaats had bij Chelsea.

Liverpool - Derby County 0-0 (3-2 na strafschoppen)

Ook Liverpool wisselde vrijwel het volledige basiselftal voor het duel met Derby County, dat op het derde niveau actief is. Zo zat Virgil van Dijk helemaal niet bij de selectie, en werden Roberto Firmino en Darwin Nuñez slechts als invallers gebracht door Jürgen Klopp. Ondanks een veldoverwicht kwam Liverpool ook met de top-aanvallers niet tot scoren, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen op Anfield. Daarin groeide Liverpool-doelman Caoimhin Kelleher niet voor het eerst in zijn loopbaan uit tot de grote held van de avond, door drie penalties te stoppen en zijn ploeg daarmee naar de volgende ronde te helpen.

Arsenal - Brighton 1-3

Premier League-koploper Arsenal ging in eigen stadion onderuit tegen Brighton & Hove Albion, waar Joël Veltman de hele wedstrijd als rechtsback mocht spelen. Ook de Londense club bracht vele reserves, maar kwamen via Eddie Nketiah nog wel op voorsprong. Brighton kwam echter snel langszij door een benutte strafschop van Danny Welbeck, en nam in de tweede helft afstand van de Gunners. Kaoru Mitoma en Tariq Lamptey velden uiteindelijk het vonnis over Arsenal.

Overige uitslagen League Cup:

Wolverhampton Wanderers - Leeds United 1-0

Nottingham Forest - Tottenham Hotspur 2-0

Southampton - Sheffield Wednesday 1-1 (6-5 na strafschoppen)

West Ham United - Blackburn Rovers 2-2 (9-10 na strafschoppen)

Newcastle United - Crystal Palace 0-0 (3-2 na strafschoppen)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen