'Spelers ADO pleiten voor bijzondere assistent van Kuyt'

9 november 2022, 19:18   Bijgewerkt: 9 november 2022, 19:27

De spelers van ADO Den Haag hebben de technische leiding van de club laten weten dat zij graag Giovanni Franken terug zien keren in de staf. De Hagenaars zijn op zoek naar een nieuwe assistent-coach van Dirk Kuyt, nadat Chris van der Weerden begin dit seizoen besloot om naar Vitesse te verkassen.

Volgens Omroep West heeft er een groepsgesprek plaatsgevonden bij de dolende Hagenaars. De uitkomst daarvan is dat Franken de nieuwe rechterhand van Kuyt moet worden. Dat is opmerkelijk, gezien het feit dat het Franken was die afgelopen seizoen als hoofdcoach de memorabele play-offsfinale verloor van Excelsior. De spelers hebben altijd een goede band gehouden met Franken, die zich tijdens het beslissende duel misdroeg en snel daarna werd teruggezet naar de beloften.

ADO gaf in een eerder stadium aan dat Franken geen optie was als assistent-coach, maar dat gaat de club nu heroverwegen. Afgelopen seizoen waren de prestaties van ADO tot de apotheose van de nacompetitie uitstekend. Nadat hij de ontslagen Ruud Brood opvolgde, gidste hij zijn ploeg naar de play-offs en mocht hij lang dromen van promotie.

De Hagenaars gaan waarschijnlijk pas tijdens de WK-onderbreking beslissen of Franken zich bij de staf voegt. In diezelfde periode zal ook de positie van Kuyt worden geëvalueerd. De debuterend hoofdcoach staat momenteel op de teleurstellende zeventiende plaats in de competitie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen