Paniek in Duitsland: beoogde spitsen haken af voor WK

9 november 2022, 18:13

Duitsland kan tijdens het wereldkampioenschap in Qatar geen beroep doen op Lukas Nmecha. De 23-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg was in beeld als doelpuntenmaker van Die Mannschaft, maar een blessure houdt hem voorlopig aan de kant. Het vergroot de aanvallende zorgen bij bondscoach Hansi Flick.

Eerder kreeg de coach namelijk al slecht nieuws uit Londen: Timo Werner kampt eveneens met een blessure en zal daarom niet meereizen naar Qatar. Voor Nmecha sloeg het noodlot in de slotfase van de ontmoeting met Borussia Dortmund toe. De spits had last van zijn knie, maar speelde wel tot het einde en maakte zelfs nog de uiteindelijke 2-0.

Na afloop bleek de schade echter niet mee te vallen: Nmecha heeft een scheur in zijn knie opgelopen en moet daarom onder het mes. Dat houdt hem enkele weken aan de kant, waardoor hij deelname aan zijn eerste eindronde ooit uit zijn hoofd moet zetten. Duitsland vreest ook al voor de absentie van spits Niclas Füllkrug (Werder Bremen) en aanvallende middenvelder Marco Reus (Borussia Dortmund).

Duitsland heeft nog slechts drie andere aanvallers in de voorselectie. De hoop moet worden gevestigd op Kai Havertz (Chelsea), Karim Adeyemi en de zeventienjarige Youssoufa Moukoko (beiden Borussia Dortmund).

Lees ook: Deze spelers missen (mogelijk) het WK in Qatar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen