L'Équipe: Sadio Mané moet WK met Senegal uit zijn hoofd zetten

9 november 2022, 10:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De nationale ploeg van Senegal moet het tijdens het WK in Qatar stellen zonder sterspeler Sadio Mané. Dat meldt het Franse L'Équipe althans. Mané viel gisteravond geblesseerd uit bij Bayern München. 

Bayern München speelde gisteravond haar voorlaatste wedstrijd vóór de start van het WK in Qatar. Mané had nog wel een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen, maar moest al na twintig minuten de strijd staken. Volgens Bayern München-trainer Julian Nagelsmann kreeg de vleugelaanvaller een tik tegen zijn scheenbeen. De oefenmeester kon na afloop nog niet heel veel kwijt over de ernst van de blessure. Assistent-trainer Dino Toppmöller ging er wat uitgebreider op in en stelde dat deelname aan het WK niet in gevaar zou komen. 

Maar volgens informatie van L'Équipe moet Mané het Wereldkampioenschap wél uit zijn hoofd zetten. De Franse sportkrant meldt dat de aanvaller schade aan de pees heeft opgelopen en daardoor weken aan de kant staat. Het nieuws is nog niet bevestigd door Bayern München of de Senegalese voetbalbond. De West-Afrikanen, die eerder dit kalenderjaar nog beslag legden op de eindzege van de Afrika Cup, maken deze vrijdag hun WK-selectie bekend. Dan zal meteen blijken of Mané wel of niet in actie gaat komen in Qatar. 

Voor Senegal is de blessure en de mogelijke afwezigheid van Mané natuurlijk een enorme klap. Mané is de grote ster van zijn land en is dit seizoen goed op dreef bij Bayern München. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Der Rekordmeister en had weinig tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Hij was in 23 wedstrijden in alle competities goed voor elf doelpunten en vier assists. Mané was er ongetwijfeld alles aan gelegen zijn goede vorm te etaleren in Qatar, maar die kans gaat hij mogelijk dus niet krijgen. Senegal neemt het in de groepsfase op tegen Nederland, Qatar en Ecuador. Het duel met Oranje wordt gespeeld op maandag 21 november. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen