Oranje-opponent Senegal in spanning; sterspeler Mané valt uit

8 november 2022, 21:10   Bijgewerkt: 9 november 2022, 09:25

Sadio Mané is dinsdagavond niet ongeschonden uit de wedstrijd tussen Bayern München en Werder Bremen gekomen. De aanvaller van Senegal moest zich al na twintig minuten laten vervangen door Leroy Sané. Het is niet duidelijk of dat grote gevolgen heeft voor het WK in Qatar.

Mané is de grote ster van Senegal, dat op het WK in de groepsfase een van de drie tegenstanders van Oranje is. Op maandag 21 november (17.00 uur) begint het toernooi voor de Afrikanen met een wedstrijd tegen de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Daarna volgen voor Senegal ook nog duels met gastland Qatar (25 november) en het Zuid-Amerikaanse Ecuador (29 november).

Lees ook: Van Gaal krijgt goed nieuws uit Duitsland: De Ligt op de weg terug

Bondscoach Aliou Cissé zal in ieder geval geschrokken zijn van het uitvallen van zijn smaakmaker. Mané had een groot aandeel in het feit dat Senegal zich wist te plaatsen voor het WK. De dertigjarige vleugelaanvaller, die Liverpool afgelopen zomer inruilde voor Bayern, heeft al 92 interlands achter zijn naam staan. Daarin scoorde de razendsnelle aanvaller 33 keer.

Oranje kreeg beter nieuws uit Beieren

Van Gaal kreeg op zijn beurt een goed nieuwtje uit München. Matthijs de Ligt lijkt namelijk op tijd hersteld voor het WK. De verdediger is al een tijdje uit de roulatie vanwege een blessure en ontbrak dinsdagavond ook tegen Werder. Volgens trainer Julian Nagelsmann is De Ligt er komend weekend weer bij. Dan sluit Bayern de eerste seizoenshelft af tegen Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen