Scorende Van de Ven toont WK-vorm, Lozano redt Napoli

8 november 2022, 20:36   Bijgewerkt: 9 november 2022, 09:26

VfL Wolfsburg heeft in de Bundesliga het thuisduel met Borussia Dortmund winnend af weten te sluiten. Micky van de Ven wees Wolfsburg met zijn eerste treffer in Duitse dienst de weg. In Italië wist koploper Napoli pas laat afstand te nemen van Empoli.

Voor Van de Ven was het een droomstart van een belangrijke week. De 21-jarige verdediger kwam anderhalf jaar geleden in het kielzog van Mark van Bommel naar Wolfsburg en miste in het lopende seizoen nog geen minuut in de Duitse competitie. Dinsdagavond kwam hij tegen Dortmund, waar Donyell Malen opnieuw mocht starten, voor het eerst tot scoren in de Bundesliga. Hij kopte al vroeg in de wedstrijd een bij de eerste paal verlengde hoekschop achter Dortmund-keeper Gregor Kobel.

Van de Ven liet daarmee nog maar eens zien dat hij een belangrijke kandidaat is om deel uit te maken van de definitieve WK-selectie van Louis van Gaal. Dortmund drong namelijk nog wel aan, maar kon niet terugkomen in het duel. Aan de andere kant besliste invaller Lukas Nmecha het duel door ook de 2-0 binnen te schieten. Door de overwinning klimt Van de Ven met Wolfsburg naar plaats acht in de Bundesliga. Dortmund moet een pas op de plaats maken in de achtervolging op koploper Bayern München. De staat nu vierde, maar moet vrezen dat Eintracht Frankfurt en RB Leipzig daar deze ronde nog overheen gaan.

Napoli pas laat langs laagvlieger

In de Serie A heeft koploper Napoli pas laat afstand kunnen nemen van nummer veertien Empoli. De Napolitanen  zijn hard op weg naar de eerste landstitel sinds de jaren van Diego Maradona, maar hadden dinsdag lang moeite een gaatje in de defensie van de tegenstander te vinden. Hirving Lozano brak uiteindelijk ver in de tweede helft de ban vanaf de strafschopstip, waarna Piotr Zielinski Napoli vlak voor tijd nog naar 2-0 schoot. Napoli staat door de overwinning, de tiende (!) op rij in de Serie A, nu liefst negen punten los van nummer twee AC Milan. De naaste belager heeft echter nog wel een duel tegoed. Later vanavond nemen de Milanezen het op tegen nummer achttien Cremonese, dat nog niet gewonnen heeft dit seizoen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen