'Danjuma en medespelers al na twee weken overhoop met trainer'

8 november 2022, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is onrustig bij het Villarreal van Arnaut Danjuma. Na twee succesvolle seizoenen trok trainer Unai Emery twee weken geleden de deur achter zich dicht om bij Aston Villa aan de slag te gaan. Quique Sétien, zijn opvolger, ligt binnen no-time al overhoop met zijn selectie. Dat schrijft de Spaanse krant Marca vandaag.

Sétien, die in het verleden onder meer werkte bij Real Betis Sevilla en FC Barcelona, kende een dramatische start bij de club. In zijn eerste duel speelde hij nog gelijk in de Conference League tegen Hapoel Beer Sheva, daarna werd drie keer op rij verloren. In de Spaanse competitie waren Athletic Bilbao (1-0) en RCD Mallorca (0-2) te sterk, terwijl in Polen kansloos met 3-0 werd verloren van het Lech Poznan van John van den Brom.

De spelersgroep zou moeite hebben met de verschillen tussen Sétien en zijn voorganger. "Het kostte ons twee jaar om op de manier van Emery te leren spelen", zei verdediger Raúl Albiol afgelopen weekend nog. "Het is logisch dat deze verandering ons tijd en punten gaat kosten. We moeten eraan werken om zo snel mogelijk de ideeën van de nieuwe trainer te begrijpen."

Vandaag zou het tot een confrontatie tussen spelersgroep en trainer gekomen zijn. Eerst sprak een delegatie van de spelers met het management van de club, waarna zij zich bij hun collega's voegden. De voltallige groep zou ruim twee uur met de technische staf in gesprek zijn geweest. Volgens de krant is de kou na het lange gesprek nog niet uit de lucht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen