Geen onderzoek naar knokpartij in topper: "Lelijke kant van voetbal"

8 november 2022, 14:58

De KNVB gaat geen actie ondernemen tegen de spelers die afgelopen zondag betrokken waren bij het opstootje tussen Ajax en PSV. De wedstrijd voltrok zich in een grimmige sfeer, maar de spelers gingen volgens de bond niet over het randje. Toch hoopt de KNVB dat dit eenmalig was.

Volgens de KNVB zijn er geen strafbare dingen gebeurd in de Johan Cruijff Arena. "Maar we zijn hier absoluut niet blij mee", zegt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met RTL Nieuws. "Er is lang gesproken over de situatie na de wedstrijd. Wij hebben geconstateerd dat er duw- en trekwerk heeft plaatsgevonden. Dat ziet er heel lelijk uit en is moreel verwerpelijk gedrag. Maar dat komt echter niet altijd in aanmerking voor een tuchtrechtelijke procedure."

Vooral Edson Alvarez, André Ramalho, Davy Klaassen en Steven Berghuis speelden een negatieve rol in de topper. Klaassen zou een poging hebben gedaan om zijn tegenstander te bijten, terwijl Berghuis zijn vinger in het oog van een opponent duwde. Volgens de KNVB is het echter niet vast te stellen of daar daadwerkelijk sprake van was.

"Wij vinden dit - net als iedereen - geen reclame voor het voetbal en het is zeker ook een slecht voorbeeld voor anderen, met name voor de jeugd. Dit is de lelijke kant van voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tsja natuurlijk heeft de knjb dit niet kunnen waarnemen!! knjb = ajax maar owee als het een andere ploeg was !! bijten krassen begint steeds meer op een paar wijven bij ajax te lijken of lijken??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen