Ambassadeur WK noemt homo's geestesziek, Van Gaal reageert

8 november 2022, 14:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Khalid Salman heeft zijn mening over homo's niet onder stoelen of banken geschoven. De ambassadeur van het wereldkampioenschap in Qatar stelde in een interview met het Duitse ZDF dat iedereen welkom is in Qatar tijdens de eindronde, maar gaf wel zijn persoonlijke mening over homoseksualiteit.

Salman wilde het in gesprek met ZDF hebben over homo's. "We accepteren wel degelijk dat ze hier naartoe komen, maar daarvoor zullen ze wel onze regels moeten accepteren. Ik ben geen strikte moslim, maar in mijn geloof is het verboden. Homoseksualiteit is een geestesziekte", aldus de oud-voetballer. De FIFA was aanwezig bij het interview en brak het gesprek direct af.

Het weerhield de Duitse zender er niet van om het interview met de ambassadeur van het omstreden WK te publiceren. Het bevestigde het beeld over Qatar dat niet iedereen met open armen wordt ontvangen in het land. Aanvoerder Virgil van Dijk van Oranje gaat daarom een statement maken en een regenboogband dragen.

In gesprek met Danny Ghosen, die een documentaire maakt over de slechte omstandigheden in het land, reageerde ook bondscoach Louis van Gaal op de mensenrechtenschending in het land. "Dat er een hoop verkeerde dingen zijn gedaan en misschien nog steeds gebeuren, is een feit. Dat is geen vraagteken. Wij gaan met het Nederlands elftal wel een wijk bezoeken. Maar ik kan niet de last van de hele wereld op mijn schouders dragen."

Lees ook: Blatter erkent foute keuze met aanstelling Qatar als WK-organisator

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou een bijzonder sterk gebaar zijn als NL zou weigeren om naar Qatar te gaan. En vervolgens de Duitsers het ook doen...

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blatter en Infantino hadden gewoon de ballen moeten tonen en het WK van Qatar moesten afpakken. Blatter zei wel vandaag ' ik heb erg veel spijt ' maar hij vond toen zelfverrijking belangrijker. Hij zei ook ' mijn stem ging naar de VS maar het uitvoerend comité niet maar hij gaf er leiding aan. Ik vind het allemaal erg vaag en ik snap niet dat die man voor corruptie is vrijgesproken en ik snap niet hoe Gordon in Dubai ongestoord kan leven

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is er mis met zeggen dat homofobie een geestesziekte is.... ?

freek8208
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad, homofobie is een geestesziekte....Zit hier een behoorlijk groteske fout in het artikel of is die meneer Salman gewoon een hele toffe peer ??

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat v gaal zegt klopt. Ze kunnen niet de last van de hele wereld dragen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen