Sepp Blatter: "Het is fout geweest om het WK aan Qatar te geven"

8 november 2022, 07:50

Voormalig FIFA-voorzitter Sep Blatter denkt dat het een onverstandige keuze is geweest om het WK van dit jaar in Qatar te organiseren. De 86-jarige oud-voetbalbestuurder, die tussen 1998 en 2015 aan het roer stond bij de internationale voetbalbond, begrijpt de kritiek.

"De voetbalwereld en een wereldkampioenschap zijn te groot voor zo'n klein land als Qatar", aldus Blatter in gesprek met het Zwitserse Tamedia. "Het is een vergissing geweest, een foute keuze. Daar heb ik in mijn tijd als voorzitter van de FIFA aan bijgedragen. Het is ook mijn verantwoordelijkheid dat er daar wordt gevoetbald", was Blatter opvallend zelfkritisch.

Na het wereldkampioenschap in 2018, in Rusland, wilde de FIFA het eerstvolgende WK toekennen aan de Verenigde Staten. "Dat zou een mooi vredesgebaar zijn geweest, Rusland en de Verenigde Staten zijn politieie tegenstanders. Maar Qatar werd door belangrijke mensen binnen de FIFA geopperd."

De laatste jaren krijgt Qatar bakken van kritiek. In de oliestaat zouden de mensenrechten niet goed genoeg in acht worden genomen. Bij de bouw van de nieuwe stadions zouden er volgens The Guardian 6500 arbeidsmigranten zijn overleden. De FIFA heeft die aantallen altijd ontkend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja echt fakking schuiven Sepp, lekker achteraf je organisatie de schuld geven terwijl je er zelf bij was. Nee, deze excuses zijn erg cheap.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen