Uitglijder Real Madrid betekent goed nieuws voor FC Barcelona

7 november 2022, 23:01

Het is Real Madrid maandagavond niet gelukt om de koppositie in LaLiga te heroveren. Op bezoek bij Rayo Vallecano liep de ploeg van trainer Carlo Ancelotti tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan (2-3). Door de onverwachte verliespartij van Real Madrid blijft FC Barcelona met twee punten voorsprong de koploper van de Spaanse competitie. De Catalanen krijgen dinsdagavond de kans om verder uit te lopen.

Dat Real Madrid een lastige avond wachtte, werd al snel duidelijk. Rayo Vallecano, dat onlangs gelijkspeelde tegen Atlético Madrid (1-1) en won van Sevilla (1-0), kwam via Santi Comesana in de vijfde minuut op voorsprong. Een wegdraaiend schot van de middenvelder kon niet worden gekeerd door Thibaut Courtois. Real Madrid stelde vervolgens orde op zaken door de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Eerst benutte Luka Modric een penalty, vervolgens kopte Éder Militão raak.

Het bleek niet genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Een hard schot van Álvaro Garcia kon niet worden gekeerd door Courtois. De Belgische doelman dacht halverwege de tweede helft een heldenrol te vervullen toen hij een strafschop van Óscar Trejo - die was toegekend na hands van Dani Carvajal - keerde. Courtois bleek echter te vroeg uit zijn doel te zijn gekomen, waarna Trejo bij zijn tweede poging wel raak schoot. Bij Rayo Vallecano was vlak daarvoor trainer Iraola vanwege aanmerkingen aan de leiding naar de tribune gestuurd.

Ondanks dat de blessuretijd liefst acht minuten bedroeg, lukt het Real Madrid niet om een punt uit het vuur te slepen - laat staan de volle buit. De club uit de Spaanse hoofdstad blijft door de nederlaag steken op de tweede plaats in LaLiga. Barcelona gaat met twee punten voorsprong aan kop en speelt dinsdag de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Osasuna. Real Madrid neemt het komende donderdag op tegen Cádiz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen