Keuzes Schreuder gekraakt: "Dat sloeg werkelijk nergens op"

7 november 2022, 20:04   Bijgewerkt: 7 november 2022, 20:35

De roep om het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax klinkt na de nederlaag tegen PSV luider dan ooit tevoren. Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat de vijftigjarige trainer juist zondag experimenteerde door Mohammed Kudus als nummer tien en Devyne Rensch als linksback op te stellen.

Ajax won dit seizoen nog geen enkele topwedstrijd. Daar kwam zondag tegen PSV geen verandering in. "Je verwacht dat een trainer die een heel nieuwe selectie de tijd krijgt die hij nodig heeft, maar we zijn drie maanden verder en ieder automatisme en iedere zekerheid ontbreekt", steekt Driessen van wal in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Dat Schreuder ervoor koos om Kudus achter de spitsen op te stellen, terwijl hij voorheen vooral als diepste aanvaller werd gebruikt, vindt Driessen onbegrijpelijk. "Hij laat Kudus geen enkele keer op tien spelen dan komt het ineens bij hem op om hem tegen PSV daar neer te zetten. Hij wilde een keer de combinatie Brobbey-Kudus zien. Dan denk ik: daar zijn andere wedstrijden voor, of fases van andere wedstrijden. Bijvoorbeeld als je ruim voor staat. In een topper begin je niet met zo'n combinatie."

Ook bij de basisplaats van Rensch als linksback zet Driessen zijn vraagtekens. De jonge verdediger kreeg de voorkeur boven Daley Blind. "Dat sloeg werkelijk helemaal nergens op. Dat begreep ik ook niet tegen Rangers, toen Wijndal uitviel en Rensch erin kwam. Dat is niet de oplossing waar Ajax mee geholpen is. Langzamerhand zijn er wel twijfels over de trainer. Het is een puinhoop bij Ajax, maar een trainer kan wel vrijuit werken met de mensen en spelers die hij heeft. Dus dat is absoluut geen excuus voor hem om zeven topwedstrijden te verliezen."

Gekke beslissing

Ajax-watcher Mike Verweij vindt ook dat Schreuder 'heel veel' fout deed. Hij vraagt zich af waarom Francisco Conceição geen speeltijd kreeg tegen PSV. "Dat vond ik heel gek. Hij maakte toch een heel aardige indruk in de slotfase tegen Rangers. Rensch als linkspoot aan de linkerkant was opbouwvertragend. Dat had Blind aan de linkerkant veel beter gedaan, al vond ik Rensch wel een van de betere Ajacieden. Dat zegt wel heel veel over het spel van Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen