Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schreuder bespreekt loting: "Individuele kwaliteit bij Ajax hoger"

Schreuder bespreekt loting: "Individuele kwaliteit bij Ajax hoger"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

7 november 2022 – Alfred Schreuder is tevreden met Union Berlin als tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Europa League. De trainer verwacht dat het dicht bij elkaar zal liggen in het tweeluik, dat in februari plaatsvindt.

In een eerste reactie op de loting noemt Schreuder de Duitse tegenstander een 'mooie ploeg'. "Het is fijn dat ik ze beter kan dan de gemiddelde tegenstander, de Franse ploegen bijvoorbeeld", aldus de Ajax-trainer, die eerder in Duitsland werkte bij 1899 Hoffenheim en de Bundesliga nog altijd volgt. "En ik ken hun coach, Urs Fischer, die er al een aantal jaar zit en het goed voor elkaar heeft."

Met Union Berlin treft Ajax volgens Schreuder een 'unieke club' die zijn thuiswedstrijden in een 'prachtig' stadion speelt. "Het is oud, klein, maar helemaal verbouwd door fans. Er is heel veel saamhorigheid binnen de club. Dat stralen ze ook uit. Zo werken ze en zo is het team ook. Het team is super gedisciplineerd. Dat ze derde staan in de Bundesliga, zegt heel veel."

Lees ookUnion Berlin kruipt in underdogrol tegen 'spraakmakend' Ajax

Union Berlin hanteert een 5-3-2-systeem. "Verdedigend staan ze heel compact. Met het thuispubliek gaan ze ook naar voren, met snelle jongens voorop. Sheraldo Becker speelt daar natuurlijk en Doekhi, ook uit de Ajax-jeugd komt, speelt centraal achterin een goede rol. We moeten top zijn tegen Union Berlin, dat heel goed is in de omschakeling. Het wordt heel belangrijk dat we dat goed controleren. De individuele kwaliteit zal bij Ajax misschien hoger zijn, maar uiteindelijk gaat het om het team."

Andere tegenstanders
Ajax had naast Union Berlin ook Stade Rennais, AS Roma, Manchester United, FC Midtjylland, FC Nantes en AS Monaco als mogelijke tegenstanders. "Ik had niet echt een voorkeur, je weet toch niet hoe het gaat. Manchester United was natuurlijk ook mooi geweest, maar we zijn tevreden met de loting. Ik vind het een mooie affiche en het zullen mooie wedstrijden worden", aldus Schreuder, die zich niet aan een voorspelling durft te wagen. "Afgelopen weekend hebben ze verloren, maar daarvoor hebben ze goede neerslagen neergezet. Het zal dicht bij elkaar liggen."

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd