Lof voor Luuk de Jong: "Zo'n speler missen ze bij Ajax"

7 november 2022, 12:11

Theo Lucius heeft afgelopen weekend genoten van Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV opende in de topper tegen Ajax (1-2) de score en hielp zijn ploeg daarmee op weg naar een knappe overwinning. De Jong deed zichzelf daarmee een uitstekende dienst richting het WK in Qatar.

"Luuk de Jong was bij PSV de absolute uitblinker van dit weekend", aldus Lucius in gesprek met De Telegraaf. "Hij is zó bepalend. Hij maakt het verschil in zo'n topper en zo'n speler missen ze dus bij Ajax. Hij gaat voorop in de strijd, is continu aan het drukzetten en bezig alles tactisch kloppend te houden, samen met Gakpo. Hij is tegen Ajax een stapje dichter bij de WK-selectie gekomen."

De Jong is een modelprof, zo geeft Lucius aan. "Hij zeurt en piept nooit en zal altijd in belang van het team denken. Dat deed hij bij Barcelona en dat niet alleen: hij heeft inmiddels bewezen overal waar hij speelt beslissend te zijn. Elke kans is ook bijna een goal en elke hoge bal richting hem is gevaarlijk."

PSV kon wekenlang geen beroep doen op De Jong, die tijdens de Champions League-voorronde tegen Rangers geblesseerd raakte aan zijn kuit. Tegen Arsenal was de spits ook direct trefzeker.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Lof voor Luuk de Jong: "Zo'n speler missen ze bij Ajax"@ Wat een flauwekul dit. De Jong kan alleen kopballen en panklare voorzetten intikken, dribbelen en balbezit houden kan hij helemaal niet. De Jong zou niet bij Ajax passen, hij is niet creatief genoeg. Ajax heeft Lucca al en hij bewees gisteren binnen enkele minuten een doelpunt te kunnen maken, alleen hij werd te laat opgesteld. Na zijn doelpunt bekroop de angst binnen alle gelederen van PSV: bij de spelers, Ruud cs. en bij de reserves, dit was zichtbaar. De tijd was de grootste vijand van Ajax dan. Dat doelpunt van De Jong was een collectieve fout van Ajax namelijk: de bal had nooit aan Gakpo voorgezet moeten kunnen worden, want Gakpo heeft een gouden trap en zijn voorzet werd goed ingestudeerd en goed door Luuk uitgevoerd., net als di van Brahwaite tegen Fetenoord. Dat Bassey net een fractie te laat reageerde overkwam De Licht, Blind, Piqué, Alaba, Van Dijk ook wel eens. De andere miskleun was dat Pasveer niet met de spelsituatie meeging en alleen maar stom naar de bal stond te kijken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen