Nederlandse coach Anderlecht zet Hoedt om bizarre reden uit selectie

7 november 2022, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wesley Hoedt ontbrak zondagmiddag in de wedstrijdselectie van RSC Anderlecht voor de topper tegen FC Antwerp (0-0). De Nederlandse trainer Robin Veldman, die sinds kort aan het roer staat bij Anderlecht, kreeg het om een wel heel opmerkelijke reden aan de stok met de verdediger.

Hoedt kreeg donderdag te horen dat hij niet aan de aftrap zou verschijnen tijdens de wedstrijd tussen het Deense Silkenbirg en Anderlecht, in de groepsfase van de Conference League. Daar reageerde Hoedt uiterst gepikeerd op. De verdediger besloot zijn telefoon te pakken en zijn AirPods in te doen. De tactische bespreking hoorde hij daarna niet meer.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hoedt mocht in de tweede helft tegen Silkenborg nog wel invallen, maar zat tegen FC Antwerp op de tribune. 'Een houding die haaks staat op wat je mag verwachten van een 'leidersfiguur' in de kleedkamer', schrijft de Belgische krant in een uitgebreide reconstructie over hoe Hoedt zichzelf onmogelijk maakte bij Anderlecht.

De voormalig speler van onder meer AZ en Lazio staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Anderlecht. Die club lijkt na dit incident niet onwelwillend tegenover een vertrek van de verdediger te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het meest bizarre is nog wel dat ze hem blijkbaar wél in hebben laten vallen in de wedstrijd waarvan hij de voorbespreking totaal gemist had.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is daar nou bizar aan? Volkomen terechte actie van de trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen