Gudelj redt Sevilla tijdens spijkerharde Gran Derbi tegen Betis

6 november 2022, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In Spanje is de burenruzie tussen Real Betis en Sevilla zondag geëindigd zonder winnaar. Op een spijkerharde avond in het Estadio Benito Villamarín was er een hoofdrol voor ex-Eredivisionist Nemanja Gudelj. Hij was bij beide doelpunten betrokken tijdens het 1-1 gelijkspel.

Het venijn van de eerste helft zat overduidelijk in de staart. Sevilla, met Karim Rekik en Nemanja Gudelj in de basis, kwam in de 38e minuut namelijk met tien man te staan. Gonzalo Montiel kreeg een directe rode kaart na een spijkerharde overtreding. De bezoekers herstelden hun achterhoede door Jesus Navas binnen de lijnen te brengen. Hij maakte een minuut na zijn entree een eigen doelpunt. Gudelj schoot de bal hard tegen zijn ploeggenoot aan en zag die inzet zomaar in het doel belanden.

Daarmee was de koek voor de eerste helft echter nog niet op. Betis kwam ook nog met tien man te staan na een actie van Nabil Fekir. Hij zwaaide in de slotfase nog met zijn elleboog en mocht vertrekken. Na de thee stonde de thuisploeg al snel met negen toen toen ook Borja Iglesias na een harde charge werd weggestuurd. Het ondertal van Betis leek op weg naar de zege, maar daar stak Gudelj een stokje voor. Hij zorgde op geweldige wijze voor de late gelijkmaker namens Sevilla. Gudelj raakte in extremis ook nog de lat.

Van Bommel ziet achterstand groter worden

Antwerp is er zondagavond niet in geslaagd om de drie punten in Antwerpen te houden. De ploeg van trainer Mark van Bommel kwam in het eigen Bosuil Stadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het RSC Anderlecht van hoofdcoach Robin Veldman. Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp konden Antwerp niet aan de zege helpen. Zodoende staan de manschappen van Van Bommel nog altijd op de tweede plek. Het verschil met koploper KRC Genk is gegroeid naar negen punten.