Mourinho genoot niet van derby: "In Engeland iedereen naar huis"

6 november 2022, 23:50

José Mourinho had het zondag niet naar zijn zin tijdens de Derby della Capitale. Zijn AS Roma delfde het onderspit tegen aartsrivaal Lazio, dat met een 0-1 overwinning van het veld stapte in het Stadio Olimpico. De bezoekers maakten er geen spektakel van in de hoofdstad van Italië.

Lazio won door een treffer van Felipe Anderson, die een grote fout van Roma-verdediger Roger Ibañez genadeloos afstrafte. "De zuivere speeltijd was erg laag en hetzelfde geldt voor de intensiteit en snelheid. Iedereen heeft gezien dat wij domineerden, maar het ontbrak ons aan creativiteit in de laatste twintig meter van het veld", vertelde Mourinho na afloop van de voor hem teleurstellende derby.

Lees ook: Lazio spoelt Feyenoord-kater weg; zege in Derby della Capitale

Toch begreep The Special One dat Lazio het na de 0-1 gooide op de defensie. "Ze hebben zo natuurlijk zo gespeeld omdat ze op een 0-1 voorsprong waren gekomen. Lazio speelde met een laag blok, maakte het veld klein en bleef compact bij elkaar staan. In onze cultuur spreken we dan van een klinishe en intelligente wedstrijd. Maar in Engeland waren de mensen vandaag al na twintig minuten naar huis vertrokken."

Napoli steekt boven de rest uit

De verschillen in de top van de Serie A zijn behoorlijk klein. Door de overwinning staat Lazio nu met 27 punten op de derde plaats. Daarmee is het Roma gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van Mourinho heeft 25 punten en is de nummer vijf. Napoli voert de lijst nog altijd aan. De club uit Napels blijft uitstekend in vorm en heeft een gat van zes punten geslagen met achtervolger AC Milan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen