Lazio spoelt Feyenoord-kater weg; zege in Derby della Capitale

6 november 2022, 20:00

Lazio heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Serie A. De ploeg van trainer Maurizio Sarri spoelde de 1-0 nederlaag van eerder deze week tegen Feyenoord weg met een 0-1 overwinning op aartsrivaal AS Roma. Een driepunter die in de hoofdstad van Italië dubbel telt voor de fans.

Lazio werd afgelopen donderdag nog uit de Europa League geknikkerd door Feyenoord. In Rotterdam werd het zoals bekend 1-0 voor de Rotterdammers en dus zien we Lazio na de winterstop terug in de Conference League. De Romeinen hadden weinig tijd om te gaan zitten treuren, aangezien de altijd belangrijke Derby della Capitale tegen Roma op de planning stond. Rick Karsdorp begon bij de thuisploeg in de basis.

Bekijk ook: Geweldige beelden: indrukwekkende sfeer bij Romeinse derby

Hij zag hoe ploeggenoot Roger Ibañez na 29 minuten spelen gigantisch in de fout ging. De verdediger uit Brazilië verspeelde de bal kinderling eenvoudig in zijn eigen zestien en dat werd hard afgestraft. Pedro bezorgde de bal bij Felipe Anderson, die van dichtbij raak schoot. Dat bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn en dus staat Lazio er voorlopig weer even goed op bij de eigen supporters.

Napoli steekt boven de rest uit

De verschillen in de top van de Serie A zijn behoorlijk klein. Door de overwinning staat Lazio nu met 27 punten op de derde plaats. Daarmee is het Roma gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van trainer José Mourinho heeft 25 punten en is de nummer vijf. Napoli voert de lijst nog altijd aan. De club uit Napels blijft uitstekend in vorm en heeft een gat van zes punten geslagen met achtervolger AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen