Van Nistelrooij niet blij met PSV'er: "Dat moet je niet zo doen"

6 november 2022, 19:40

Ruud van Nistelrooij vindt dat zijn PSV de overwinning op Ajax heeft verdiend. De trainer zag in de Johan Cruijff ArenA een emotionele topper, waarin het niveau niet bepaald hoog lag. Van Nistelrooij zag zijn manschappen vooral in de slotfase voor elkaar door het vuur gaan.

"Dit team heeft hier de overwinning weggesleept", aldus de Brabander na de wedstrijd bij ESPN. "Er waren een aantal fases waarin wij langere periodes de bal hadden. Het publiek werd onrustig en dat is voor ons een goed teken. Op een gegeven moment kwamen we niet meer aan voetballen toe en werd het een vechtwedstrijd. De laatste zeven minuten wordt het een soort rugby-wedstrijd waarin we moesten overleven. Dat hebben we gedaan."

Lees ook: Gakpo na emotionele topper: "Vormen dan als team een front"

Van Nistelrooij was minder blij met André Ramalho, die na de wedstrijd een opstootje veroorzaakte. "Wij vieren de overwinning hier. Dat moet je niet in het gezicht van een tegenstander doen, maar juist met elkaar. De emoties liepen daarin hoog op. Helaas hadden we hier geen uitsupporters waar we het mee konden vieren. Dat was een groot gemis. Er wordt wat getrokken en geduwd. Maar dan gaan we lekker naar binnen en vieren we het daar wel."

Luuk de Jong van groot belang voor PSV

Luuk de Jong was in de ArenA bij beide treffers van PSV betrokken. Van Nistelrooij is blij dat de spits weer van de partij is. "Hij heeft scorend vermogen en is een aanspeelpunt. Maar hij is voor dit team ook een rustpunt. Hij weet wanneer we moeten terug zakken of juist druk moeten zetten. Daarin neemt hij het team op sleeptouw. Dat doet hij tijdens de wedstrijd, maar bijvoorbeeld ook in de rust. Dat is extra kwaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen