Bakkali helpt RKC knap langs AZ; Verhulst kent horror-middag

6 november 2022, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een sterk RKC Waalwijk heeft AZ zondagavond punten weten af te snoepen: 3-1. In een nat Waalwijk wisten de Alkmaarders nog wel de voorsprong via Jesper Karlsson te bemachtigen, maar via een flater van Hobie Verhulst kwam RKC langszij. Grote kansen aan Waalwijkse zijde werden kort daarna goed gepakt door de doelman, waarna in de tweede helft invaller Zakaria Bakkali een vleugje van zijn talent toonde en RKC de winst bezorgde. Wederom met een hoofdrol in negatieve zin voor AZ-goalie Verhulst.

Laatstgenoemde kwam als winnaar uit dit onderonsje, waarmee de voorsprong behouden bleef. Ongelukkiger was de Alkmaarse doelman vijf minuten later. Een strak doch houdbaar schot van Ilias Bel Hassani leek een prooi voor de doelman, ware het niet dat hij hem door zijn handen liet glippen. Een flater van jewelste voor de … voor RKC een fijne opsteker waar het een flinke portie vertrouwen uit wist te halen voor het resterende deel van de eerste helft. Het was desondanks te danken aan diezelfde Hobie Verhulst dat de rust werd bereikt met een 1-1 stand. Allereerst wist hij een inzet van dichtbij van Julen Lobete met de voeten te redden, kort erna waren het zijn vingers die de kopbal van diezelfde Lobete nog net tegen de lat wisten te duwen.

RKC kwam de kleedkamers gedreven uit en was direct dreigend via de bedrijvige Ilias Bel Hassani. Aan de andere kant kon Tijjani Reijnders vrij uithalen na een foutieve pass in de RKC-opbouw. Wild schoot de middenvelder over. Twee minuten later dacht Pelle Clement namens RKC recht te hebben op een penalty, nadat hij over het been van Jordy Clasie was gegaan. Arbiter Martin van den Kerkhof dacht daar anders over en wuifde de protesten weg. Het was vervolgens wachten tot de laatste tien minuten voordat er weer gevaar was te bespeuren.

AZ reist in het laatste duel voor de winterstop naar Eindhoven. De topper tegen koploper PSV staat zaterdag a.s. op het programma. RKC mag het zondag in het lunchduel gaan opnemen tegen mede-middenmotor NEC, voordat het de voetbalkicksen voor even op mag bergen.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Vaessen 7; Lelieveld 7; Gaari 7; Adewoye 7; van den Buijs 6.5 (80. Bakkali -);  Lutonda 7; Oukili 7.5; Anita 7.5; Clement 7 (84. Bakari -); Bel Hassani 8 (90. Nieuwpoort -); Lobete 7.5 (90. Kuijpers -).

AZ Alkmaar: Verhulst 5; Hatzidiakos 6; Beukema 6; Dekker 5.5 (53. Pavlidis 6 -); Kerkez 6 (74. Mees de Wit -); Clasie 6; Bazoer 5.5 (53. Koopmeiners 5.5); Reijnders 6; Sugawara 6; Odgaard 6; Karlsson 6.

 Man of the Match: Bakkali

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen