Wormuth vergelijkt situatie Abraham met Iran: "Spelers staan op"

22 december 2022, 21:09

Frank Wormuth heeft zondagmiddag namens FC Groningen gereageerd op de situatie rond Paulos Abraham. De middenvelder kwam onlangs vervelend in het nieuws na een incident met zijn hond en wordt om die reden serieus bedreigd. Daarop besloot de club hem eerder dan gepland met vakantie te sturen.

De hond van Abraham beet onlangs een andere hond dood in een appartementencomplex in Groningen. Dat nieuws werd naar buiten gebracht door RTV Noord en daar was Groningen niet blij mee. De spelers van de club besloten het regionale medium daarom voorlopig te boycotten. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht (2-1 nederlaag) maakte Wormuth een opvallende vergelijking. "In Iran staan de mensen op. De boeren in Nederland doen dat ook. Dat geldt nu ook voor de spelers van FC Groningen. Zij hebben wat te zeggen en dan zijn wij als trainers solidair en accepteren we de beslissing", vertelde de Duitser voor de camera van ESPN.

Lees ook: Veelbesproken Abraham door bedreigingen niet meer in actie

Verder wilde Wormuth zich vooral richten op de wedstrijd tegen Utrecht. Na de nederlaag werd hij door ESPN andermaal gevraagd over de bizarre situatie. Dit keer ging hij dieper in op het onderwerp. "De groep heeft duidelijk gezegd hoe teleurgesteld het was over de berichtgeving. Wij hebben ook andere informatie over dit verhaal en dat heeft niet in de krant gestaan. We kunnen discussiëren of een boycot okay is, maar ik heb gezien dat de groep samen staat. Een protest is een mogelijkheid om iets te laten zien en wij zijn als trainers natuurlijk solidair aan de groep."

Lees ook: Opmerkelijk: selectie FC Groningen boycot lokale omroep

Volgens Groningen wordt door RTV Noord niet het volledige verhaal verteld en daar is de club uit de Eredivisie niet blij mee. Wormuth steunt zijn spelers in hun beslissing. "De ploeg wilde in het openbaar iets doen. Wij krijgen verder niet de kans om dat te doen. Er worden dingen geschreven en dat verhaal was niet duidelijk. We hebben ook de kant van het verhaal van Abraham gehoord. Dan is dit niet fair. De groep heeft gezegd het op deze manier te willen doen. Als ik doodsbedreigingen voorbij hoor komen, denk ik bij mezelf waar we allemaal mee bezig zijn. De wereld is gek", sloot Wormuth zijn verhaal af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen