Arsenal bewijst zich ook op Stamford Bridge als titelkandidaat

6 november 2022, 14:56

Arsenal heeft zich zondagmiddag opnieuw bewezen als belangrijke titelkandidaat. De ploeg van trainer Mikel Arteta was op Stamford Bridge met 0-1 te sterk voor stadgenoot Chelsea. Door de zege neemt Arsenal de koppositie in de Premier League weer over van Manchester City, dat in dertien wedstrijden twee punten minder veroverde.

In Noord-Londen durft men te dromen van de eerste titel sinds 2004 nu Arsenal dit seizoen uitstekend presteert. Op 4 september werd weliswaar een nederlaag geleden tegen het Manchester United van trainer Erik ten Hag, maar dat was tot nu toe de enige dit seizoen in competitieverband. Manchester City lijkt op dit moment de voornaamste concurrent van Arsenal voor de landstitel. En die club won zaterdag ternauwernood van Fulham (2-1).

Arsenal wist dat het bij een zege op Chelsea de koppositie weer zou overnemen van Manchester City. Maar de stadgenoot, die uit de top-vier is gezakt, toonde zich een taaie tegenstander. Grote kansen waren schaars in de eerste helft, waarin beide ploegen wel op het scherpst van de snede speelden. Veelzeggend was dat Pierre-Emerick Aubameyang, oud-speler van Arsenal, en tegenwoordig spits van Chelsea, nauwelijks balcontacten had.

Ook in de tweede helft gebeurde er relatief weinig voor beide doelen. Toch kreeg de derby een winnaar. Een op het eerste oog ongevaarlijke corner werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Chelsea, waardoor Gabriel Magalhães op de doellijn het beslissende zetje kon geven. Arsenal hield de 0-1 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast en gaat daardoor ook na de dertiende speelronde aan kop in de Premier League. Volgende week nemen Arteta en zijn mannen het op tegen Wolverhampton Wanderers. Tussendoor wordt in de League Cup gespeeld tegen Brighton & Hove Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen