Bayern brengt tegelijkertijd goed en slecht nieuws over Davies

6 november 2022, 12:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München moet het in de laatste twee wedstrijden voor de lange winterbreak stellen zonder Alphonso Davies. De 22-jarige linkervleugelverdediger heeft een bovenbeenblessure aan de wedstrijd tegen Hertha BSC (2-3 winst) overgehouden. Deelname aan het WK komt niet in gevaar voor Davies.

Davies viel zaterdagavond na een uur met fysieke klachten uit bij Bayern München en werd vervangen door Lucas Hernández. In Zuid-Duitsland én Canada werd gevreesd dat de linksback er een tijdje uit zou zijn, maar de ernst van de blessure valt mee. Davies mist de komende week nog wel de competitiewedstrijden van Bayern tegen Werder Bremen (thuis) en Schalke 04 (uit), maar zal volledig hersteld zijn zodra het WK begint.

Dat is met name goed nieuws voor Davies zelf en iedereen die de nationale ploeg van Canada een warm hart toedraagt. De linksback is immers de grote ster van het team van bondscoach John Herdman. Canada is op het WK in gedeeld in een poule met België, Marokko en Kroatië. De Canadezen beginnen het toernooi op 23 november met een wedstrijd tegen België.

Davies kan geen bijdrage leveren aan het slot van de eerste seizoenshelft van Bayern. De club van Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch gaat op dit moment aan kop in de Bundesliga, maar kan deze zondag worden ingehaald door Union Berlin, dat het opneemt tegen het zwak presterende Bayer Leverkusen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen