Arsenal-supporters geven schuld van puntenverlies aan... duif

6 november 2022, 11:02

Arsenal bleef kortgeleden tegen Southampton steken op een 1-1 gelijkspel. Sommige supporters van de Londense club vinden dat een duif daar schuldig aan is.

Het is inmiddels twee weken geleden dat Arsenal er niet in slaagde om de volle buit te pakken tegen Southampton. De ploeg van trainer Mikel Arteta kwam na tien minuten nog wel op voorsprong tegen Granit Xhaka, maar halverwege de tweede helft werd het via Stuart Armstrong weer gelijk.

Voorafgaand aan het doelpunt van Armstrong gebeurde er iets opmerkelijks. Een duif liep in het strafschopgebied van Arsenal, wat de aandacht van Aaron Ramsdale trok. Terwijl Southampton aan het aanvallen was, keek de keeper tot twee keer toe in de richting van de duif. Onduidelijk is of Ramsdale simpelweg positie aan het kiezen was of werd afgeleid door de vogel. Opvallend was het in elk geval wel.

Arsenal bleef ondanks het puntenverlies op St. Mary's koploper van de Premier League. Op dit moment bezet Manchester City de eerste plaats, maar Arsenal komt deze zondag nog in actie tegen Chelsea.