Cocu geeft openlijk af op eigen speler: "Dit is geen incident"

5 november 2022, 21:04

Verdediger Ferro kwam zaterdagavond bij Vitesse in de wedstrijd tegen Sparta al vroeg binnen de lijnen. Overtuigen deed hij allerminst. De Portugees liet zich onder meer makkelijk aftroeven bij de Rotterdamse openingstreffer. Na afloop liet trainer Phillip Cocu zijn frustratie over wederom een zwak optreden van de zomeraanwinst duidelijk blijken.

In Cocu's gesprek met ESPN na de wedstrijd kwam de 0-1 van Sparta ter sprake. Doelpuntenmaker Tobias Lauritsen draaide knap weg bij Ferro om vervolgens binnen te schieten, al leek het er sterk op dat de Portugees veel meer had kunnen doen. Die mening deelde Cocu. "Alles staat eigenlijk goed, maar als hij dan aan de verkeerde kant staat te dekken...", begon hij. 

"Dit was een heel bepalend moment", vervolgde Cocu, die het doelpunt direct na de wedstrijd al had teruggekeken. "Zoiets mag op ons niveau gewoon niet gebeuren. Het gebeurt wel, en dat is geen incident. Het is iets waar we dit seizoen eigenlijk vaak tegenaan lopen. Daarom staan we ook in de onderste regionen." Na de nieuwe nederlaag zakte Vitesse weg naar plek vijftien.

Niet zo goed als gedacht

De vraag was gerechtvaardigd of het matige spel van Ferro een mentaal probleem is, of dat de verdediger gewoon niet zo goed is als vooraf gedacht. Cocu's antwoord was veelzeggend: "Misschien is het een beetje van beide. Maar dan nog: hij is fit, dan mag hij niet zo'n fout maken. Er zijn bepaalde basisprincipes in het verdedigen. Dit mag gewoon niet gebeuren."

Lees ook: Sparta zet sprookje voort met klinkende zege in Arnhem

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen