Napoli verstevigt koppositie tegen Nederlands getint Atalanta

5 november 2022, 20:09   Bijgewerkt: 5 november 2022, 21:56

De Italiaanse topper tussen Atalanta Bergamo (tweede) en Napoli (eerste) is geëindigd in een overwinning voor koploper Napoli. In Bergamo won het elftal van Luciano Spalletti, dat eerder dit seizoen ook al twee keer te sterk was voor Ajax, met 1-2. Bij Atalanta keerde Marten de Roon terug in de wedstrijdselectie.

De Roon begon op de bank, in tegenstelling tot Teun Koopmeiners en Hans Hateboe,r voor wie Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini wel een plaats in zijn basisopstelling had ingeruimd. De thuisclub begon voortvarend aan het duel waarin het de achterstand op de eerste plaats wilde verkleinen tot twee punten, en kwamen na een kwartier op voorsprong door een benutte strafschop. Normaal gesproken is dat een klusje voor Koopmeiners, maar omdat hij tegen Empoli vorige week faalde vanaf elf meter was het nu Ademola Lookman die zich met succes achter de bal mocht zetten.

Daarna stond Napoli echter op aan de hand van Victor Osimhen. De Nigeriaan kopte nog geen tien minuten later de 1-1 binnen, en was even later de aangever bij de 1-2. Die kwam op naam van Eljif Elmas, al zat Hateboer er al glijdend nog met een been aan. In de tweede helft deed Atalanta verwoede pogingen weer op gelijke hoogte te komen. Lookman was dicht bij zijn tweede, toen hij de rebound van een schot van Jakob Maehle voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet belandde echter op de lat boven Napoli-doelman Alex Meret. De Roon maakte in de slotfase zijn rentree, hij verving Koopmeiners de laatste tien minuten van het duel. 

Door de overwinning loopt Napoli nog verder uit op de concurrentie. Het staat nu acht punten los van Atalanta Bergamo. AC Milan en SS Lazio kunnen later nog wel over Atalanta heen klimmen. In San Siro treffen de Milanezen later vanavond de nummer zestien Spezia, terwijl Lazio het zondag opneemt tegen stadgenoot AS Roma. Napoli hoopt dit seizoen de derde landstitel in de clubhistorie binnen te slepen. In 1987 en 1990 werd de club met Diego Armando Maradona in de gelederen voor het laatst kampioen van Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen