Haaland redt tiental Manchester City in extremis tegen Fulham

5 november 2022, 21:24

Manchester City heeft met de hakken over de sloot weten te winnen van Fulham. De Citizens kwamen vroeg op voorsprong, maar kwamen na een half uur met tien man te staan én kregen een strafschop tegen, die benut werd. Met een man minder leek City lang niet in staat de muur die Fulham heette te slechten, maar met een late strafschop zorgde Erling Haaland toch voor de beslissende 2-1, waardoor zijn club in ieder geval voor een dag aan de leiding gaat in de Premier League.

Pep Guardiola liet zijn topscorer Haaland op de bank voor het duel met Fulham, dat als promovendus verrassend in het linkerrijtje weet mee te doen dit seizoen. Zijn vervanger Julian Alvarez zette het elftal met een flinke uithaal op voorsprong na een kwartier spelen. Daarmee leek City, aar Nathan Aké de hele wedstrijd mocht spelen, een makkelijke middag tegemoet te gaan. Dat werd het echter niet.

De Portugees Joao Cancelo leek namelijk uit te groeien tot de schlemiel van de middag door Harry Wilson bij een uitbraak van de Londense club in de rug te lopen. Scheidsrechter Darren England besloot niet alleen een strafschop toe te kennen, maar stuurde Cancelo ook met een directe rode kaart naar de kant. Andreas Pereira, die in de jeugd uitkwam voor PSV en daarna jarenlang onder contract stond bij Manchester United, pakte het cadeautje van elf meter dankbaar uit en schoot Fulham daarmee weer op gelijke hoogte.

Manchester City behield daarna het overwicht in de wedstrijd, maar stuitte veelvuldig op de Fulham-defensie, waar Tete de hele wedstrijd bleef staan, en doelman Bernd Leno. Na ruim een uur spelen bracht Guardiola Haaland er alsnog in voor Alvarez. De Noor dacht even later voor een voorsprong te zorgen, maar de VAR annuleerde zijn doeltreffende kopbal terecht wegens buitenspel. Diep in blessuretijd groeide Haaland echter alsnog uit tot matchwinner, door een strafschop achter Leno te schieten. De Duitse doelman dook maar nipt over zijn inzet heen, maar kon de achttiende competitietreffer van het fenomeen niet voorkomen. Door de drie punten gaat City over koploper Arsenal heen, maar die club kan morgen de koppositie heroveren op bezoek bij stadgenoot Chelsea. 

Overige uitslagen Premier League:

Nottingham Forest - Brentford 1-2

Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion 2-3

Leeds United - Bournemouth 4-3

Everton - Leicester City 0-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen