Tuchtcommissie houdt voet bij stuk: schorsing De Wit blijft staan

5 november 2022, 13:20

Een forse domper voor AZ in de strijd om de landstitel. Sterkhouder Dani de Wit ontbreekt komend weekend definitief in de wedstrijdselectie van de Alkmaarders. De middenvelder ging niet akkoord met de schorsing die hij kreeg naar aanleiding van de rode kaart, maar de tuchtcommissie heeft de straf voorlopig laten staan.

Dat betekent dat AZ dit weekend sowieso geen beroep kan doen op de aanvallende middenvelder tijdens de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Wit kreeg een schorsing voor twee wedstrijden, waardoor hij ook moet vrezen voor het missen van de topper tegen PSV van volgende week. Er is echter nog een manier om onder de schorsing uit te komen.

AZ kan nog in hoger beroep gaan tegen de rode kaart die hij afgelopen week al na een kwartier kreeg tijdens de ontmoeting met FC Volendam. De middenvelder zette te laat een tackle in en raakte daarmee onbedoeld de benen van tegenstander Robert Mühren. AZ won de wedstrijd alsnog, maar was het niet eens met de prent die De Wit kreeg.

De Wit is een belangrijke pion in de ploeg van coach Pascal Jansen. De voormalig speler van Ajax was dit seizoen in alle competities al tien keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen