Büttner na memorabele goal: "Het was een bewuste poging"

5 november 2022, 11:39

Met een weergaloze volley vanaf een meter of dertig gaat Alexander Büttner momenteel de wereld over. De voormalig linksback van onder meer Vitesse en Manchester United is neergestreken bij De Graafschap, waar hij vrijdagavond op bizarre wijze de score opende tegen FC Den Bosch.

"Het was een bewuste poging", blikt Büttner in gesprek met De Gelderlander terug op zijn memorabele goal. Na een lange bal van achteruit besloot Büttner de bal in één keer op de oantoffel te nemen. "Toen die pass van Jeffry kwam, had ik gezien dat er niemand van ons voor het doel stond en ik zag dat de keeper wat voor zijn goal stond. Ja, het was een wereldgoal en ik denk dat die de hele wereld wel over zal gaan."

Lees ook: Büttner steelt de show met wereldgoal

Voor Büttner was het een van de fraaiste momenten uit zijn loopbaan. "Dit was de mooiste die ik ooit gemaakt heb. Ik heb met Vitesse tegen FC Groningen eens een prachtig doelpunt gemaakt, maar niet zo mooi als deze. Alleen gaan we zonder punt naar huis en dat is enorm balen", aldus de verdediger, die met De Graafschap een pijnlijke 2-1 nederlaag slikte.

Daardoor blijven de Doetinchemmers worstelen in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap bezet momenteel de vijftiende plaats, met liefst zestien punten minder dan koploper Heracles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen