Kuyt denkt niet aan opstappen: "Ik ben geen opgever"

4 november 2022, 23:50

Dirk Kuyt liep vrijdagavond met ADO Den Haag opnieuw tegen een zure nederlaag aan. In eigen huis leek de ploeg op weg naar een punt tegen VVV Venlo, maar kreeg het in de slotseconden alsnog de winnende 2-3 om de oren. Tegenover ESPN heeft Kuyt laten weten dat hij niet van plan is op te stappen bij de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie.

"De stand op de ranglijst liegt niet", beseft de Katwijker. "Maar wij zijn veel te goed voor die plek." Toch ziet hij nog voldoende redenen om door te gaan met zijn eerste klus als hoofdtrainer: "Ik begrijp wel waar je naartoe wilt, zo gaat dat in het voetbal, maar ik ben geen opgever. Zo lang de club en de jongens willen dat ik ervoor ga, blijf ik gas geven." Toch beseft hij wel degelijk dat het niet eeuwig door kan gaan op de huidige manier:  "Als dat er niet meer is, dan houdt het op, maar dat is het leven en dat is voetbal."

Kuyt verwacht niet dat de club zelf het besluit gaat nemen te stoppen met de samenwerking. "In de voetballerij werkt het soms zo. Maar ik denk dat we hier met zijn allen uit kunnen komen", houdt hij vol. "Ondanks dat ik ook weer een flinke tik op mijn neus heb gehad vandaag, zal ik altijd alles blijven doen voor deze mooie club", vervolgt hij, "Zolang de club dat wil."

Lees ookWederom teleurstellende avond voor Kuyt en ADO Den Haag

Volgende week Telstar-uit

Wat Kuyt betreft gaat de focus na de nederlaag tegen VVV dan ook 'gewoon' op de volgende wedstrijd. Over een week gaat zijn ploeg op bezoek bij nummer dertien Telstar, dat deze week met 1-1 gelijkspeelde tegen NAC Breda. "Dan trek je vandaag aan het kortste eind, maar morgen moet je weer opstaan en moet je weer verder", beseft Kuyt, "hoe pijnlijk en moeilijk dat ook is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen