KNVB dubbel teleurgesteld in FIFA inzake mensenrechten Qatar

4 november 2022, 22:55

De KNVB heeft teleurgesteld gereageerd op twee berichten die de bond vandaag ontving van de FIFA. De wereldvoetbalbond riep bij monde van voorzitter Gianni Infantino op de focus naar het voetbal te verleggen, én weigert zich nog altijd uit te spreken over een aantal belangrijke speerpunten van onder meer de Nederlandse bond.

De secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong, laat in een verklaring weten dat de oproep van Infantino geen gehoor zal vinden in Nederland. 'De KNVB wil na het WK op twee zaken trots kunnen zijn: op de prestaties van het Nederlands elftal op het veld én op de blijvende verbeteringen van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar. We blijven ons ook voor dit laatste onderwerp onverminderd inzetten. We zijn hier al langere tijd mee bezig en blijven dit ook na het WK doen.'

Daarnaast maakt de KNVB deel uit van de UEFA-werkgroep voor arbeids- en mensenrechten. Die had bij de FIFA onder meer aangedrongen op een compensatiefonds voor gedupeerde arbeidsmigranten of hun nabestaanden. De FIFA wilde daar niet inhoudelijk op ingaan, schrijft de KNVB, en verwijst juist naar een rapport van de International Labour Organization waaruit zou blijken dat Qatar juist veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Toezegging vóór start toernooi

De werkgroep heeft gezamenlijk hun teleurstelling hierover uitgesproken.  'We willen een overtuigend antwoord, wat FIFA ons al meerdere keren heeft toegezegd. Daarom hebben wij dit onderwerp voor de agenda aangedragen van de aankomende FIFA summit (20 november), zodat dit nu met alle 211 bonden besproken kan worden', schrijft de Nederlandse bond. De vertegenwoordigers van de UEFA-werkgroep hebben er bij de FIFA op aangedrongen voor de start van het toernooi een toezegging te verwachten dat het met het compensatiefonds aan de slag gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon uit die door en door corrupte bond treden

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die I.L.O is net zo corrupt als de FIFA. Die gaat het ook alleen om het geld. Vooruitgang geboekt door arbeidsmigranten (slavenarbeiders) uit hun huizen te gooien ivm de komst van VOETBANSUPPORTERS, die plaats moeten hebben voor huisvesting.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen